Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 27.8.2012 10:01  21925
My jsme ty květy dělali, cuketové jsou dost malé, takže jen obalit v těstíčku a smažit. JE to jemné, ale moc dobré, smažíme takhle i kousky kabaček (podobná tykev jako ozdobná Kačenka), jsou tužší než cukety a lépe drží pohromadě při smažení v tom těstíčku.

A pak jsme ještě dělali květy z dýní (Hokkaido i Goliáš) - ty jsou o hodně větší a dají se krásně plnit (masovou směsí, sýrem) a pak také obalit a smažit. Vynikající ;o)

Těstíčko děláme s olivovým olejem, můžu najít recept, ale je to vlastně dost jedno, poslouží jakékoliv.
ziggy 27.8.2012 09:16  21924
mimochodem, nezkoušel jste někdo smažit ten cuketovej květ? normálně se to obalí v těstíčku a mrskne do fritáku? nevíte?
jedli jsme to tuhle v restauraci a bylo to skvělý
ziggy 27.8.2012 09:15  21923
zblunce: našla, díky! to z toho apetit odkaz jsem taky našla, ale já potřebuju něco sladkýho na snídaně :-) tohle zkusim příště, tchýni se urodily neskutečný kvanta cuket, tak s prázdnou asi zas neodjedem :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.8.2012 08:50  21922
ziggychces tu buchtu nebo jsi ji nasla?

jinak si jeste dost chvali tohle...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.8.2012 08:25  21921
ankaSuper! Odkaz si schovávám a určitě něco padne:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.8.2012 18:19  21920
Tak som práve dorobila druhú dávku paprikovo-paradajkového pikantu, tentoraz s väščím množstvom chilli a zavarila som ešte alma papriky do kyslého nálevu, tie milujem.
nula nula všetko je tak, ako má byť 26.8.2012 18:18  21919
AnkaTak tie pekáče Alpen vyzerajú fakt dobre a priznám sa, že som na také unás nenarazila.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 26.8.2012 17:03  21917
Anka [21916]: Ano, ano - pekáč Alpen patří k mým nejoblíbenějším kouskům nádobí. A sháněla jsem ho i sestře. Ano, sháněla, protože v domácích potřebách ho normálně neměli, museli mi ho objednat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.8.2012 16:34  21916
kvitko [21795]: Tak jsem si koupila další smaltovaný pekáč, tentokrát malý. Tentokrát jsem si kvůli tobě schovala lístek, který u něj byl vložený.

Český výrobc smaltovaného nádobí: CEBS - Českobudějovická smaltovna
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.8.2012 15:15  21915
mrcos [21908]: V Řecku jsem si v pekárně vždy ráno koupila čerstvě obloženou chlebobagetu. Rajčata, šunka, sýr a nějaké další věci. Brala jsem si ji s sebou na pláž jako svačinu (jezdím tam, kde se na pláži nedá nic koupit). Půl dne v teple z toho udělalo tu pravou lahůdku právě kvůli tomu, jak se to všechno rozteklo a nasáklo. Doporučuji vyzkoušet :)
shelle Shelle - Good Service 26.8.2012 15:02  21914
ziggy [21909]: To jsem se chtela zeptat, jestli to neni suche, ale asi to tim odlezenim nasakne.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.8.2012 15:02  21913
ziggy [21912]: no ne zarijovy, srpnovy...
ziggy 26.8.2012 14:56  21912
aha, ten mám, jen jsem ho ještě nepřečetla! vidiš, já na něj uplně zapomněla :-) dík
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.8.2012 14:55  21911
ziggy [21910]: kdyz vydrzis do vecera, sescanuju ti posledni apetit... tam byla dost dobra cokoladova buchta...
ziggy 26.8.2012 14:53  21910
nemáte někdo recept na sladký cuketový koláč? jako nějaký osvědčený. našla jsem tu akorát tohle: http://www.receptar.sk/index.php?ID=18&SubID=2&recID=396317688 dával to sem keosan, ale moc se mi to nelíbí..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt