Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.8.2012 09:07  21948
K mexickejm jídlům doporučuji spíš guakamol.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.8.2012 22:37  21947
Frijoles refritos
ziggy 30.8.2012 20:25  21946
zblunce: fazolová salsa?
nula nula všetko je tak, ako má byť 30.8.2012 17:16  21945
zbluncemexickú nepoznám, ale poznám židovskú, táso robí z uvarenej a potom rozmixovanej fazule, dávajú sa do nej ešte postrúhané vajíčka na tvrdo, pridá sa na jemno nasekaná cibu¾a, olej so¾ a korenie.


zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.8.2012 15:51  21944
jak se jmenuje ta fazolova pasta, co se dava k mexickym jidlum? Hledam na ni recept a nejak marne :-(
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 30.8.2012 09:59  21943
Taliány přece známe z filmu Adéla ještě nevečeřela - komisař Ledvina je nosil zabalené v Národních listech :)

ullicnik ullicnik 30.8.2012 09:15  21942
Jdu utrácet :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 30.8.2012 09:08  21941
ullicnik [21939]: Zkus Madécasse. Lindt se solí jsem dlouho neměl, Madécasse je vážně dobrá. A ta pepřová, to je teprve něco :) Nepálí, jenom má pepřovou příchuť.
ullicnik ullicnik 30.8.2012 09:08  21940
Včera jsem koupil zkušebně u Hudery a syna (Jugoslávských partyzánů 30) dva Taliány, což jsou (pouze tvarem) takový buřty vyráběný podle starý receptury. Opekli jsme to nad ohněm jako špekáčky. Je v tom mminimum tuku- nic nekapalo do ohně, jsou v tom kusance masa, neni to slaný (jen tak lehce) a s hořčicí a chlebem naprosto geniální.

Velmi velmi doporučuju, je to opravdu kvalitní výrobek plněj masa s minimem soli a tuku.

více zde - hned první reportáž: http://www.ceskatelevize.cz -Střešovické taliány
ullicnik ullicnik 30.8.2012 08:55  21939
Lindt - excellence sea salt (osobně bych tam dal té soli ještě víc)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 30.8.2012 08:38  21938
Vsak slany precliky v cokolade jsou velky dobro.
renda Renda 29.8.2012 23:10  21937
zblunceOsoleny jahody nemusej bejt spatny, moje oblibena snidane je rohlik s maslem a jahodovou marmeladou. Podminkou aby mi tochutnalo je, aby byl rohlik se spoustousoli na sobe...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.8.2012 20:56  21936
Anka [21935]: osolene jahody - to slysim poprve, vzdycky jsem videla jen opeprovane...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 29.8.2012 20:30  21935
phanny [21934]: To si dělávala moje máma. A naopak solila jahody - na chleba s máslem plátky jahod a posolit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.8.2012 19:56  21934
hmmm, z dob fidonetu mám tip na rajče s cukrem. Veliká dobrota. A asi možná původně od Scalexe. Prostě nakrájet rajče na kolečka a pocukrovat.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt