Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2012 18:42  21955
Čínu na tebe, ať vidíš, jak vypadá nízká úroveň hygieny ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.9.2012 15:23  21954
Dnes jsme v Sapě i přes mé protesty vlezli do bufetu Hai Há a ochutnala jsem klasické Bun Cho. Já nepotřebuji nóbl podnik, ale tohle už byla vážně hodně nízká úroveň hygieny. Gril stojí venku a kolem něj se na chodníku válí pláty s už ugrilovaným masem (které se používá na bun cho). Pro moji mentalitu to není moc vstřícné uvítání :) Uvnitř vše zašlé, staré, ne úplně čisté... Ale i několik místních, když jsme se zeptali, kam na dobré bun cho, nás tam poslalo, tak jsme to riskli.

Bun cho není špatné jídlo, pro Čecha však velmi netradiční. Dostali jsme talíř vařených nudlí, misku s něčím, co vypadá jako vývar s pár plátky zeleniny, ale chuť to má kyselou (dobrou). K tomu talířek s tenkými plátky grilovaného bůčku a talířek plný různého listí (nevím, co všechno, ale šlo o různé bylinky, ne o saláty. Rýže a maso se jí namáčené v té "omáčce". Jako lehký oběd to vůbec nebylo špatné, přestože šlo o bůček.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.9.2012 07:42  21953
líčka miluju:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.8.2012 18:52  21952
Wronski nikdy neměl líčka, tak jsem se mu je rozhodla dopřát. Už se to tu dusí. Na kořenové zelenině a červeném víně. Vůně veliká.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.8.2012 11:08  21951
phannyvím :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.8.2012 10:58  21950
Guacamole je z avokada, ne z fazoli...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 31.8.2012 09:37  21949
vinyl [21948]: ja chtela oboji :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.8.2012 09:07  21948
K mexickejm jídlům doporučuji spíš guakamol.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 30.8.2012 22:37  21947
Frijoles refritos
ziggy 30.8.2012 20:25  21946
zblunce: fazolová salsa?
nula nula všetko je tak, ako má byť 30.8.2012 17:16  21945
zbluncemexickú nepoznám, ale poznám židovskú, táso robí z uvarenej a potom rozmixovanej fazule, dávajú sa do nej ešte postrúhané vajíčka na tvrdo, pridá sa na jemno nasekaná cibu¾a, olej so¾ a korenie.


zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 30.8.2012 15:51  21944
jak se jmenuje ta fazolova pasta, co se dava k mexickym jidlum? Hledam na ni recept a nejak marne :-(
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 30.8.2012 09:59  21943
Taliány přece známe z filmu Adéla ještě nevečeřela - komisař Ledvina je nosil zabalené v Národních listech :)

ullicnik ullicnik 30.8.2012 09:15  21942
Jdu utrácet :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 30.8.2012 09:08  21941
ullicnik [21939]: Zkus Madécasse. Lindt se solí jsem dlouho neměl, Madécasse je vážně dobrá. A ta pepřová, to je teprve něco :) Nepálí, jenom má pepřovou příchuť.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt