Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 6.9.2012 19:41  21966
čerstvý divoký losos na rozmarýnu - mňam!
ziggy 6.9.2012 14:06  21965
vinyl: geniální, zkusim!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.9.2012 13:57  21964
smažení x vařeníchuťově mi obě varianty úpravy lišek vychází nastejno, osobně, když si chci dát záležet, tak čtyři minuty povařím v osolené vodě (vaření je dobrý, protože lišky se blbě čistí), pak schladím ve studený vodě a následně orestuju, nejlépe s trochou tymiánu.
ziggy 6.9.2012 12:50  21963
jako jenom osmahnout?to mi příjde škoda ..
navíc doufám, že o víkendu uděláme smaženici z nalezeného :)

zajímavá věc, hledám ty omáčky, jedna varianta je že se ty houby jakoby osmaží na másle, druhá že se povaří ve vodě (pohlreich), z obojího by měla být obdobná smetanová omáčka .. tak fakt nevim, kterou variantu zvolit.. nějak se mi víc líbí ta smažicí ale
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 6.9.2012 12:22  21962
Na másle s rozmarýnem a pak s chlebem...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.9.2012 11:14  21961
kanapky s liškama, na těstoviny taky OK
ziggy 6.9.2012 10:37  21960
vidiš, to mě nenapadlo :-) ještě zvažuju liškovou omáčku ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.9.2012 10:26  21959
Koukni do Lopuší kuchařky :)
ziggy 6.9.2012 10:15  21958
hrst = cca 10dkg
ziggy 6.9.2012 10:15  21957
mám hrst lišek (houby, ne škodnou), nějaký nápad co s nima? nejlíp na těstoviny, protože knedle a maso asi už nestihnu .. předem vděk ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.9.2012 19:26  21956
Sirin [21955]: Já vím. I proto mě nijak neláká.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.9.2012 18:42  21955
Čínu na tebe, ať vidíš, jak vypadá nízká úroveň hygieny ;o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.9.2012 15:23  21954
Dnes jsme v Sapě i přes mé protesty vlezli do bufetu Hai Há a ochutnala jsem klasické Bun Cho. Já nepotřebuji nóbl podnik, ale tohle už byla vážně hodně nízká úroveň hygieny. Gril stojí venku a kolem něj se na chodníku válí pláty s už ugrilovaným masem (které se používá na bun cho). Pro moji mentalitu to není moc vstřícné uvítání :) Uvnitř vše zašlé, staré, ne úplně čisté... Ale i několik místních, když jsme se zeptali, kam na dobré bun cho, nás tam poslalo, tak jsme to riskli.

Bun cho není špatné jídlo, pro Čecha však velmi netradiční. Dostali jsme talíř vařených nudlí, misku s něčím, co vypadá jako vývar s pár plátky zeleniny, ale chuť to má kyselou (dobrou). K tomu talířek s tenkými plátky grilovaného bůčku a talířek plný různého listí (nevím, co všechno, ale šlo o různé bylinky, ne o saláty. Rýže a maso se jí namáčené v té "omáčce". Jako lehký oběd to vůbec nebylo špatné, přestože šlo o bůček.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.9.2012 07:42  21953
líčka miluju:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.8.2012 18:52  21952
Wronski nikdy neměl líčka, tak jsem se mu je rozhodla dopřát. Už se to tu dusí. Na kořenové zelenině a červeném víně. Vůně veliká.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt