Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.9.2012 12:04  21974
tessMyslel jsem to tak, že je to sice delikatesa největší a nejlepší hovězí, které může být, ale za ten doplatek nad cenu povedeného jihoamarického hovězí to dle mého nestojí. Ale zkusit se má všechno, teda skoro :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.9.2012 10:47  21973
vinyl [21972]: nj, tak prece jen je to luxusni zbozi, tam nikdy neni dobrej pomer cena/vykon :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.9.2012 10:45  21972
TessJe to tak, ale poměr cena/výkon nic moc :-)
scalex Scalex 7.9.2012 06:37  21971
Aiwai: 10 g hovězího, to musela být hromada. 8^)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.9.2012 01:25  21970
Tak jsem dneska poprve ochutnal wagyu hovezi (konkretne tady: http://www.goodmanrestaurants.com/) a musim rict, ze to bylo naprosto luxusni :)
Fakt je poznat rozdil proti normalnimu (i velmi dobrymu normalnimu) hovezimu na prvni ochutnani ;)
aiwai Aiwai alea acta es 6.9.2012 23:28  21969
tak to bych ted potrebovala taky

dnesa privezl manzel asi 10 g hoveziho od mistniho chovatele.Par kosti na polevku, kus jater a z meho pohledu velka hromada neurcitelneho masa(teda zebra na polevku sem poznala).No uvidime co z toho bude maso vypada pekne s velmi malym podilem tuku.Stejne nejradeji delam dusene.Taze zitra budu cele dopoledne krajet a porcovat do mrazaku.
shelle Shelle - Good Service 6.9.2012 21:21  21968
Tak jak tak koukam na FB, kamaradka dostala k narozeninam kuchare do domu.
ziggy 6.9.2012 19:42  21967
tak lišková omáčka .. jako dobrý, ale žádnej zázrak .. příště rizoto radši ..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 6.9.2012 19:41  21966
čerstvý divoký losos na rozmarýnu - mňam!
ziggy 6.9.2012 14:06  21965
vinyl: geniální, zkusim!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.9.2012 13:57  21964
smažení x vařeníchuťově mi obě varianty úpravy lišek vychází nastejno, osobně, když si chci dát záležet, tak čtyři minuty povařím v osolené vodě (vaření je dobrý, protože lišky se blbě čistí), pak schladím ve studený vodě a následně orestuju, nejlépe s trochou tymiánu.
ziggy 6.9.2012 12:50  21963
jako jenom osmahnout?to mi příjde škoda ..
navíc doufám, že o víkendu uděláme smaženici z nalezeného :)

zajímavá věc, hledám ty omáčky, jedna varianta je že se ty houby jakoby osmaží na másle, druhá že se povaří ve vodě (pohlreich), z obojího by měla být obdobná smetanová omáčka .. tak fakt nevim, kterou variantu zvolit.. nějak se mi víc líbí ta smažicí ale
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 6.9.2012 12:22 - Klub Krabice živých (17:39) 21962
Na másle s rozmarýnem a pak s chlebem...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.9.2012 11:14  21961
kanapky s liškama, na těstoviny taky OK
ziggy 6.9.2012 10:37  21960
vidiš, to mě nenapadlo :-) ještě zvažuju liškovou omáčku ..

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt