Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 7.9.2012 23:21  21981
nejaky napad co z hovezich jater?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.9.2012 21:06  21980
to mi připomnělo, že se zase budu muset ozvat svému řezníkovi
aiwai Aiwai alea acta es 7.9.2012 13:29  21979
Tak prave sem dodelala to hovezi, cisteho masa bylo necelych osm kg(odblaneneho a odtucneneho:-)),0,8 jater, par zeber a kus morkove kosti ze kterych se spolu s orezem vari vyvar.Pro prdestavu, masa je plna krabice od birela(osm lahvi)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.9.2012 13:23  21977
TessMáš pravdu, je to tak. Když jsi zmínil Foie Gras, včera jsem zrovna koupil půl kila, včera byli restovaný, dneska terina, geniální pochoutka! Trochu jsme slavili, takže Šampaňský nesmělo chybět. Naštěstí ani u jedné z těhle luxusních záležitostí není cena tak prohibitivní jako u wagyu :-)

Shelle: Ti nepřines v kastrůlku? :-)
shelle Shelle - Good Service 7.9.2012 13:11  21976
vinyl [21974]: Doufam, ze prist euz budu zkouset ja :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.9.2012 12:21  21975
vinyl [21974]: no vzdyt jo, ale tak je to se vsim luxusnim, ne? :)
Kdybys to hodnotil racionalne, tak se ti nikdy nevyplati koupit si Beluga kaviar oproti nejakymu obycejnymu, foie gras oproti majce apod. :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.9.2012 12:04  21974
tessMyslel jsem to tak, že je to sice delikatesa největší a nejlepší hovězí, které může být, ale za ten doplatek nad cenu povedeného jihoamarického hovězí to dle mého nestojí. Ale zkusit se má všechno, teda skoro :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.9.2012 10:47  21973
vinyl [21972]: nj, tak prece jen je to luxusni zbozi, tam nikdy neni dobrej pomer cena/vykon :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.9.2012 10:45  21972
TessJe to tak, ale poměr cena/výkon nic moc :-)
scalex Scalex 7.9.2012 06:37  21971
Aiwai: 10 g hovězího, to musela být hromada. 8^)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 7.9.2012 01:25  21970
Tak jsem dneska poprve ochutnal wagyu hovezi (konkretne tady: http://www.goodmanrestaurants.com/) a musim rict, ze to bylo naprosto luxusni :)
Fakt je poznat rozdil proti normalnimu (i velmi dobrymu normalnimu) hovezimu na prvni ochutnani ;)
aiwai Aiwai alea acta es 6.9.2012 23:28  21969
tak to bych ted potrebovala taky

dnesa privezl manzel asi 10 g hoveziho od mistniho chovatele.Par kosti na polevku, kus jater a z meho pohledu velka hromada neurcitelneho masa(teda zebra na polevku sem poznala).No uvidime co z toho bude maso vypada pekne s velmi malym podilem tuku.Stejne nejradeji delam dusene.Taze zitra budu cele dopoledne krajet a porcovat do mrazaku.
shelle Shelle - Good Service 6.9.2012 21:21  21968
Tak jak tak koukam na FB, kamaradka dostala k narozeninam kuchare do domu.
ziggy 6.9.2012 19:42  21967
tak lišková omáčka .. jako dobrý, ale žádnej zázrak .. příště rizoto radši ..
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 6.9.2012 19:41  21966
čerstvý divoký losos na rozmarýnu - mňam!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt