Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 13.9.2012 12:45  21997
Mám to úplně stejně.
ziggy 13.9.2012 12:31  21996
já už kuřecí nejedla ani nepamatuju, mě je z toho masa fakt blivno. akorát jsem kdysi měla z domácího chovu kuře a to bylo docela dobrý ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2012 11:41  21995
"a proč je to kuřecí vlastně tak hnusný a smrdí?"
:-)))

Asi dáno způsobem chovu, případně injektováním vodou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.9.2012 19:07  21994
Taky už jsem viděla pár reportáží, kde se to vyvracuje.
ziggy 12.9.2012 19:06  21993
tak to ráda slyšim ..
a proč je to kuřecí vlastně tak hnusný a smrdí?
triss triss 12.9.2012 18:36  21992
ATB a hormony jsou velmi populární UL, velmi přísně se to sleduje a vysoce pokutuje.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 12.9.2012 18:28  21991
Protože se furt tradujou ty kokotiny, který různí úchyláci dovážej z USA - tam se v určitých případech antibiotika používat směj a hodně lidí před nimi varuje. Pak se to přeloží do češtiny a ejhle, internet je plnej varování před antibiotikama v našem mase. Je to kravina, u nás je to fakt zakázaný a tvrdě kontrolovaný, a pokud vím, je to tak v celé EU...

Všechno je to nesmysl
Přímo vyjádření Stítní veterinární správy
Další vyjádření SVS

Z posledního linkovaného článku:
Legislativou Evropské unie je použití antibiotik jako růstových stimulátorů zakázáno od roku 2006. Potenciální rizika pro zdraví lidí plynou jak z možného „přenosu rezistencí“ mezi jednotlivými mikroorganismy, tak z případných reziduí (zbytků) antimikrobik v potravinách živočišného původu. Tato rizika sleduje státní veterinární dozor. Na základě jeho výsledků a na základě výsledků monitoringu cizorodých látek lze uvést, že v potravinách živočišného původu v ČR nezjišťujeme rezidua antibiotik v nadlimitních hodnotách. V mimořádných případech, kdy dojde ke zjištění nadlimitních množství reziduí, jsou okamžitě přijímána opatření k zamezení uvádění těchto potravin do oběhu v souladu s k nařízením Komise (EU) č. 37/2010.
Zbytky léčiv nesmějí přesáhnout tzv. maximální limit reziduí, což je maximální přípustná koncentrace v potravinách živočišného původu a je nastavena tak, aby nevyvolala nežádoucí účinky na lidské zdraví po celý život. Na přípravě a stanovení těchto limitů se podílejí také odborní pracovníci Ústavu pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv v Brně (ÚSKVBL).
Sledování reziduí a kontaminantů probíhá podle tzv. Národního plánu monitoringu cizorodých látek. Na jeho základě se provádějí kontroly po celém území ČR a jsou postupně mapovány všechny chovy a všichni zpracovatelé surovin živočišného původu a také někteří prodejci. Tento postup je zárukou, že podstupovat riziko a používat antibiotika v rozporu s předpisy se nikomu opravdu nevyplatí, neboť v případě nedodržení pravidel následují tvrdé sankce a vyloučení potraviny z oběhu.
V rámci plánu monitoringu cizorodých látek se vyšetřují všechny komodity, tj. drůbeží maso, vepřové maso, hovězí maso, skopové maso, ryby, med, ale i produkty, mléko, sýry, samozřejmě i vejce na celou škálu reziduí veterinárních léčiv, pesticidů a kontaminantů.
shelle Shelle - Good Service 12.9.2012 15:53  21990
Jelena [21989]: Tak to fakt slysim prvne.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 12.9.2012 15:46  21989
už zas...


ANTIBIOTIKA U NÁS V ŽÁDNÉM MASE NEJSOU
ziggy 12.9.2012 10:19  21988
Nesetkal jste se už někdo s teorií, že krůty mají slabé srdce, které by nevydrželo antibiotika, tim pádem je běžně prodávané krůtí maso narozdíl od kuřecího bez atb?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.9.2012 20:15  21987
Teď budu nafoukaný.
shelle Shelle - Good Service 8.9.2012 20:05  21986
Anka, WronskiBrouzdala jsem dneska kucharkou konecne proadne, tak moc chvalim a dekuji.
aiwai Aiwai alea acta es 8.9.2012 11:49  21985
Ta nakonec na trosce slanine osmahla cibulka a na ni podusena korenova zelenina s jatry.Jako priloha vareny brambor.Mnam.Hovezi jatra me mile prekvapila, myslela sem ze budou tuzsi.
aiwai Aiwai alea acta es 8.9.2012 09:39  21984
na polevku mam dost jineho a tak resim hlavni chod
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 8.9.2012 09:09  21983
Hovězí vývar se zeleninou a játrovými knedlíčky !
mňam

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt