Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2012 14:13  22007
Tess: přesně tak

Anka: spíš zaleží na tom, jak dobré maso máš a jakým způsobem ho připravíš :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.9.2012 13:56  22006
vinyl [22004]: Když ona slepice na paprice je lepší :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 13.9.2012 13:52  22005
vinyl [22004]: presne tak. Nesmi clovek akorat proste vzit kureci prso a flaknout ho jen tak na gril, to pak samozrejme nedopadne moc dobre ;)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2012 13:47  22004
Tak nechci tady vystupovat jako milovník kuřecího, ale kuře na paprice bez kuřete neuděláš, a vzhledem k existenci chovu kuřat v Bresse existuje velká řádka výborných a chuťově rafinovaných úprav kuřete, kam skvěle zapadne. Jednou za půl roku je dobré dát i kuře :-.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.9.2012 13:31  22003
Steak se dá prostřídat prasátkem, telátkem, kachničkou, husičkou, zvěřinou, jehňátkem, květákem... Bez toho kuřete se žít dá. Já si ho občas dávám v hospodě k obědu jako řízek nebo kapsu, když je to v hotovkách a nenabízejí nic lepšího nebo bezpečnějšího.
ziggy 13.9.2012 13:17  22002
vinyl: vždyt jo, dělám si legraci :) na steaky chodíme spíš do restaurace.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2012 13:11  22001
ziggy"i to nejlepší biokuřecí nepřebije steak "

Ano, proto jsem napsal poslední větu. Na druhou strany, taky by mě nebavilo jíst hovězí steak každý den. Radši ho vystřídám třeba kuřecím stehnem s houbovou omáčkou nebo parádním kuřecím na paprice s knedlíčkem.
aiwai Aiwai alea acta es 13.9.2012 13:03  22000
ja miluji pecene kure.A je fakt, ze co sem ochutnala chlazene, ktere prodava mistni reznictvi, tak jine nechci.Nevim kam na ne chodi, ale cena je skoro stejna jako v monstr obchodech:-) a chut neskutecna.

Jinak dneska sem jako prilohu udelala kasi ze zlute dyne Hokaido(vlastni zdroje).Ja s malou sme se mohly uzrat a pro chlapa to holt neni.Pry to nejsou brambory.
ziggy 13.9.2012 12:59  21999
popravdě řečeno, i to nejlepší biokuřecí nepřebije steak :-) abych kvuli kuřecímu podnikala nějaký větší akce :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2012 12:55  21998
už je topár let, co jsem experimentoval s různými biokuřaty, problém byl ten, že nejlepší bylo německy asi za 400/kg. Nedávno jsem ale koupil kuře na farmě tady: http://www.kruty.cz/?strana=36&p=44 a bylo výborné. Samozřejmě je potřeba se na to dívat jako na kuře a neporovnávat to s kachnou nebo hovězím. :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 13.9.2012 12:45  21997
Mám to úplně stejně.
ziggy 13.9.2012 12:31  21996
já už kuřecí nejedla ani nepamatuju, mě je z toho masa fakt blivno. akorát jsem kdysi měla z domácího chovu kuře a to bylo docela dobrý ..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 13.9.2012 11:41  21995
"a proč je to kuřecí vlastně tak hnusný a smrdí?"
:-)))

Asi dáno způsobem chovu, případně injektováním vodou.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 12.9.2012 19:07  21994
Taky už jsem viděla pár reportáží, kde se to vyvracuje.
ziggy 12.9.2012 19:06  21993
tak to ráda slyšim ..
a proč je to kuřecí vlastně tak hnusný a smrdí?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt