Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.9.2012 14:25  22029
Tarte tatin - správně se maj dát půlky jablek s cukrem a máslem na stojáka do formy a postavit na mírnej oheň na plotnu. Když jablka změknou, tak přikrejt těstem a do trouby s tím. Výsledek by mě být lesklý, asi takový:

ullicnik ullicnik 17.9.2012 08:22  22028
vinyl: Zkusit to znova a přidat tam trochu kyseliny citronovy (na to bych se ale vybodnul a raději bych to dal na palačinky apod.)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.9.2012 07:47  22027
Tarte tatin se nám většinou taky nepovede, většinou se rozpadne. Na chuť to sice nemá vliv, ale nevypadá to dobře a návštěvám se to servírovat nedá.

Jinak ´Masterchef se mi celkem líbí, porotci jsou výborní. Ále už jsem asi týden neviděl.

Jo a ještrě jeden dotaz: co se dá udělat s marmeladou, když neztuhne?
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 16.9.2012 10:04  22026
A jaký je správný postup? Já to zkoušela několika různými způsoby a nikdy jsem nebyla s výsledkem úplně spokojená. I když to vypadalo líp než od legendy cukrarenstva :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.9.2012 21:25  22025
tarte tatin z dnesniho masterchefa v podanivl legendy slovenskeho cukrarenstva imho nemelo s se spravnou pripravou teto klasiky nic spolecneho. A jako ukol za hodinu to bylo skoro nesplnitelne.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 14.9.2012 13:20  22024
Já králíka nejradši s černou omáčkou... což mi připomíná, že už jsem ji hodně dlouho neměla, asi se do ní budu muset brzo pustit.
ullicnik ullicnik 14.9.2012 12:40  22023
tak to zase jo
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2012 12:39  22022
ullicnik [22021]: ja ho obrala a maso nalozila na spizy - jen toho hodne na kostech zustalo, tak jsem to dala varit...
ullicnik ullicnik 14.9.2012 12:23  22021
Králíka upéct na česneku, na vyvar je to skoda.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.9.2012 11:19  22020
Scalex [22018]: a ja zrovna dneska premyslela, co s kralikem :-) a jestli se mi bude v mrazaku hodit kralici vyvar...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.9.2012 11:11  22019
Telecí i králík jsou samy o sobě tak dobré, že není třeba nic tak výrazného jako "paprikovou omáčku". To je právě ideální partner pro to kuřecí.
scalex Scalex 14.9.2012 11:00  22018
Na paprice je samozřejmě nejlepší králík, když už je o tom řeč. 8^)

Pod kuřecí kůži strkám většinou kořeněné máslo, ale dobrá slanina by taky mohla být zajímavá, dík za tip, příště vyzkouším.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.9.2012 10:47  22017
Ano, pravda, indické butter chicken je z kuřete dobré. Ale tam je tolik jiných silných chutí, že je úplně fuk, že je kuře jen hmota bez pořádné chuti.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 13.9.2012 23:38  22016
Já zas naopak když naporcuju kuře, tak nechám kůži jenom na stehnech, ze hřbetu a z prsou ji stáhnu, nakrájím na kousky a pozvolna vysmažím - a ten tuk pak používám pod další jídlo.
aiwai Aiwai alea acta es 13.9.2012 22:27  22015
neverili byste, jak dokaze kure ochutit par kousku anglicke strcenych pod kuzi

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt