Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2012 13:06  22052
vinyl [22051]: Tak tomu už vůbec nerozumím, neboť podle chytré literatury je v kůře úplně nejvíc pektinu ze všeho možného ovoce. Možná málo kůry :).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2012 07:49  22051
phannyZ pomerančů. Dle receptu z Provance kuchařky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.9.2012 17:45  22050
ok, tak jsem si to nastudoval. Pektin želíruje v kyselém prostředí. Pokud jsem uvařil marmeládu s želírovacím cukrem ve správném poměru a ona nezhoustla, tak mám mám moc vysoké ph a musím přidat kyselinu. Pokud mám uvařenou marmeládu z ovoce, které pektinu obsahuje málo, typicky jahody, tak to kyselinou nezachráním, protože tam nemá co želírovat. Vzhledem k vlastní zkušenosti, kdy se mi nepovedlo uvařit nehustnoucí marmeládu S PEKTINEM si dovolím tvrdit, že je rozhodně snadnější vyrobit řidký džem kvůli nedostatku pektinu, než zásaditou marmeládu :).

Vinyle, z čeho si vařil ten džem?
ullicnik ullicnik 22.9.2012 13:37  22049
Informace o tom, ze když to nechce želírovat, tak se má přidat kys. citronova, je na kazdem navodu u želirovaciho cukru.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.9.2012 11:49  22048
trissto me zajima, zkus dohledat
triss triss 22.9.2012 07:49  22047
phanny [22030]: kyselina citronová může za jistých okolností zahustit marmeládu, protože změní pH a tedy vlastnosti toho pektinu, na více podrobností bych musela najít svoje skripta z konzervace potravin
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2012 20:53  22046
ta zmrlina jim zmrzla proste proto, ze byla malo sladka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2012 20:50  22045
masterchefProc se zase motaj do cukrariny kdyz tomu nerozumej. Glukoza se do zmrzliny dava proto, aby v ni nerostly krystaly ledu. Navic je ve srovnani s cukrem min sladka. A za treti, meli to slazene medem a v tom je glukoza. Ach jo...
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 21.9.2012 20:37  22044
včera jsem jedla u kamarádky broskvový koláč,posypaný nastrouhanou Margotkou (ještě před upečením)- nebeská dobrota!
aiwai Aiwai alea acta es 21.9.2012 19:39  22043
a jak mate vymalovano ted?:-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.9.2012 18:44  22042
Manzel si v mesic vymalovane kuchyni delal boruvkovy koktejl v mixeru bez vicka...
ziggy 21.9.2012 11:57  22041
zahanbeně přiznávám operátorovi bod :-)
operator304 21.9.2012 11:57  22040
Na strope jsou fleky doted. Rekl jsem, ze to budu resit az s pristim malovanim...
aiwai Aiwai alea acta es 21.9.2012 11:54  22039
tak myslim ze operator vede:-)
operator304 21.9.2012 10:37  22038
ziggy [22037]: Ja jsem pokrtil nasi tejden starou kuchyn, kdyz mi vybouchl papinak...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt