Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nash nash poutník na cestě 29.9.2012 10:58  22058
Dotazdocela mě zarazil jeden detail... bryndzové halušky a vejce... Řekněte mi jaký je váš názor na pravé slovenské bryndzové halušky... patří do těsta vejce?

A když už jsme u toho.. co sůl? Nikdy jsem těsto na halušky nesolil,,, a prý je to špatně..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.9.2012 22:37  22056
Wronski [21997]: Jo, vzpomínám si :o))

Jinak má nejoblíbenější úprava "nemasa" je nakrájet na kostičky, osolit, obalit ve směsi hl.mouky a adžiky a usmažit. (Asi jeden díl adžiky na tři díly mňouky). Nebo na špíz. Ten dělám podobně jako malé živáňské: osolím, opepřím a ooregánuju maso prasečí i z vogela, napíchám se špekem a cibulí na jehly, omatlám hořčicí, zabalím do alobalu a hodinu peču v troubě. Pak opatrně rozbalím, šťávičku sleju do kastrůlku a chvíli griluju. Šťáva se zatím hřeje vedle, pak s ní ten výtvor na talířích polévám.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 24.9.2012 20:51  22055
pomerančová byla léta jediná marmeláda, kterou jsem jedla... teď snesu i pár jinejch, ale pořád je top. Docela by mě nějakej vyzkoušenej recept zajímal, nikdy jsem si na ni netroufla sama, ale docela mám chuť se pokusit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2012 19:30  22054
Přiznám se, že pomerančovou marmeládu mám velmi nerad, takže jsem ji nikdy ani nezkoušel. Nejlépe želíruje černý rybíz, ten se ani nemusí vařit a udělá želé.
ullicnik ullicnik 24.9.2012 14:21  22053
Pomeranč mi taky nikdy moc dobře neželíroval. Uplně nejlíp hrušky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2012 13:06  22052
vinyl [22051]: Tak tomu už vůbec nerozumím, neboť podle chytré literatury je v kůře úplně nejvíc pektinu ze všeho možného ovoce. Možná málo kůry :).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.9.2012 07:49  22051
phannyZ pomerančů. Dle receptu z Provance kuchařky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.9.2012 17:45  22050
ok, tak jsem si to nastudoval. Pektin želíruje v kyselém prostředí. Pokud jsem uvařil marmeládu s želírovacím cukrem ve správném poměru a ona nezhoustla, tak mám mám moc vysoké ph a musím přidat kyselinu. Pokud mám uvařenou marmeládu z ovoce, které pektinu obsahuje málo, typicky jahody, tak to kyselinou nezachráním, protože tam nemá co želírovat. Vzhledem k vlastní zkušenosti, kdy se mi nepovedlo uvařit nehustnoucí marmeládu S PEKTINEM si dovolím tvrdit, že je rozhodně snadnější vyrobit řidký džem kvůli nedostatku pektinu, než zásaditou marmeládu :).

Vinyle, z čeho si vařil ten džem?
ullicnik ullicnik 22.9.2012 13:37  22049
Informace o tom, ze když to nechce želírovat, tak se má přidat kys. citronova, je na kazdem navodu u želirovaciho cukru.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.9.2012 11:49  22048
trissto me zajima, zkus dohledat
triss triss 22.9.2012 07:49  22047
phanny [22030]: kyselina citronová může za jistých okolností zahustit marmeládu, protože změní pH a tedy vlastnosti toho pektinu, na více podrobností bych musela najít svoje skripta z konzervace potravin
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2012 20:53  22046
ta zmrlina jim zmrzla proste proto, ze byla malo sladka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 21.9.2012 20:50  22045
masterchefProc se zase motaj do cukrariny kdyz tomu nerozumej. Glukoza se do zmrzliny dava proto, aby v ni nerostly krystaly ledu. Navic je ve srovnani s cukrem min sladka. A za treti, meli to slazene medem a v tom je glukoza. Ach jo...
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 21.9.2012 20:37  22044
včera jsem jedla u kamarádky broskvový koláč,posypaný nastrouhanou Margotkou (ještě před upečením)- nebeská dobrota!
aiwai Aiwai alea acta es 21.9.2012 19:39  22043
a jak mate vymalovano ted?:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt