Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.10.2012 10:15  22067
nula [22064]: a brambory syrove najemno nastrouhane? a vymackane nebo ne?
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 2.10.2012 10:09  22066
Určitě bych to zkusil.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.10.2012 09:54  22065
WronskiJedl bys to?
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.10.2012 09:42  22064
zblunce700 g zemiakov
250 až 300 g polohrubej múky
250 g bryndze
so¾
Niekto dáva hladkú múku, ja vždy polohrubú, cesto trochu osolím a do bryndze zvyknem primiešať kyslú smotanu, je to jemnejšie. A samozrejme navrch opečenú slaninku, ja dávam vždy prerastenú u nás oravskú alebo gazdovskú. A pije sa k tomu vždy kyslé mlieko, cmar (podmáslí), zákvas.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.10.2012 20:29  22063
nula [22059]: a jaky je tedy klasicky recept na halusky?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 1.10.2012 20:28  22062
nektere tipy jsou stare, ale nektere stoji za to :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 1.10.2012 19:38  22061
nashPráve kvôli tomu pančovaniu u nás konečne vyšiel predpis, že názvom bryndza môžu označiť len tie, ktoré nebudú mať menej, ako 65% ovčej bryndze, takže svitá trocha na lepšie časy. Dúfam.
nash nash poutník na cestě 1.10.2012 18:21  22060
nula [22059]: já právě vejce nikdy nedával.. překvapilo mě, že něktěří ano..

a pokud jde o sůl.. aha... to mi nedošlo.. já měl svůj zdroj skvělé, bryndzy.. takže jsem soli nepotřebnoval.. jenže zdroj už je ne pryč.. tak možná nakonec letos taky budu solit.. ale pořád doufám, že se mi podaří ještě nějaký nový zdroj sehnat.. je škoda, že dobrých věcí ubývá..
nula nula všetko je tak, ako má byť 1.10.2012 17:27  22059
nashHalušky sa klasicky robia bez vajec, ale bežne tam mnohí jedno vajce dávajú. Ja cesto solím, ale niektorí nesolia. Myslím, žek edysi ho niektorí nesolili, lebo pravá originálna bryndza bývala slanšia, ale dnes je už problém zohnať aspoň 65% bryndzu a častokrát je mdlejšej chuti, tak si myslím, že je lepšie cesto jemne osolené.
nash nash poutník na cestě 29.9.2012 10:58  22058
Dotazdocela mě zarazil jeden detail... bryndzové halušky a vejce... Řekněte mi jaký je váš názor na pravé slovenské bryndzové halušky... patří do těsta vejce?

A když už jsme u toho.. co sůl? Nikdy jsem těsto na halušky nesolil,,, a prý je to špatně..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.9.2012 22:37  22056
Wronski [21997]: Jo, vzpomínám si :o))

Jinak má nejoblíbenější úprava "nemasa" je nakrájet na kostičky, osolit, obalit ve směsi hl.mouky a adžiky a usmažit. (Asi jeden díl adžiky na tři díly mňouky). Nebo na špíz. Ten dělám podobně jako malé živáňské: osolím, opepřím a ooregánuju maso prasečí i z vogela, napíchám se špekem a cibulí na jehly, omatlám hořčicí, zabalím do alobalu a hodinu peču v troubě. Pak opatrně rozbalím, šťávičku sleju do kastrůlku a chvíli griluju. Šťáva se zatím hřeje vedle, pak s ní ten výtvor na talířích polévám.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 24.9.2012 20:51  22055
pomerančová byla léta jediná marmeláda, kterou jsem jedla... teď snesu i pár jinejch, ale pořád je top. Docela by mě nějakej vyzkoušenej recept zajímal, nikdy jsem si na ni netroufla sama, ale docela mám chuť se pokusit.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2012 19:30  22054
Přiznám se, že pomerančovou marmeládu mám velmi nerad, takže jsem ji nikdy ani nezkoušel. Nejlépe želíruje černý rybíz, ten se ani nemusí vařit a udělá želé.
ullicnik ullicnik 24.9.2012 14:21  22053
Pomeranč mi taky nikdy moc dobře neželíroval. Uplně nejlíp hrušky.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.9.2012 13:06  22052
vinyl [22051]: Tak tomu už vůbec nerozumím, neboť podle chytré literatury je v kůře úplně nejvíc pektinu ze všeho možného ovoce. Možná málo kůry :).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt