Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2012 10:24  22097
Halušky se zelím jsou po brynze snad ty nejklasičtější, ne?
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.10.2012 10:23  22096
Tak bryndza je bryndza, ale ak nie je, tak zahraničnýí Slováci zvyknú rozmixovať ovčiu fetu s kyslou smotanou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2012 10:21  22095
phanny [22092]: no vzhledem k tomu, že haluška je obecně nok z brambor... :-))
ale jinak se na Slovensku ji treba i halusky s makem nebo povidly... takze Royaluv komentar je vazne hodne mimo...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.10.2012 10:21  22094
šmarjá, tak chlupatej knedlíček no :).
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.10.2012 10:18  22092
Jelena [22085]: Jo, ale pak je to prostě jen bramborovej noček :)
operator304 3.10.2012 08:28  22091
zblunce [22090]: +1
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.10.2012 08:16  22090
baaari [22089]: odkud??? ja tam pujdu taky :-)
baaari baaari ...mraky, co podplouvají mraky... 3.10.2012 08:13  22089
včera jsem si přinesla půlku jehněte - devět kilo,naporcovala do mrazáku a kus udělala s česnekem,cibulí a kapií na rozmarýnu....mňam!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.10.2012 06:59  22088
Zas nedělejte z halušek svatý jídlo, mě tuhle moc chutnaly se špenátem a posypaný opraženým sezamovým semínkem v jedné jídelně:-))
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.10.2012 23:25  22087
Royal [22086]: právě jsi urazil mou zesnulou babičku-Slovenku. Takhle halušky upravovala ona, když v Praze nesehnala pořádnou bryndzu. Takže jdi do prdele. Dík.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2012 23:10  22086
Jelena [22085]: A už jsi zkoušela tu dobrotu z babynetu? Mezi dva knedlíky co zbyly od oběda dáš plátek gothaje, plátek eidamu, spíchneš párátkem, obalíš v trojobalu a usmažíš. Mňam mňam mňam
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.10.2012 21:08  22085
ony jsou dobrý i bez bryndzy, třeba s tím zelím. Nebo s nivou, mňam.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.10.2012 19:33  22084
halušky nejsou o haluškách, ale o bryndze. Tu sehnat dobrou je u nás problém. Sousedka si vozívala ze slovenska...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.10.2012 18:45  22083
Přiznám se, že jsem halušky vždycky dělala jen z prášku (a navíc mám dojem, že tam je vždy napsáno "bramborové halušky"), asi bych měla postoupit o level výš a zkusit ty klasické.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 2.10.2012 18:31  22081
jinak jak jsem jednou shanela kastanove pyre, tak ted ho maji mrazene v Lidlu... koupila jsem ctyri balicky, treba se na vanoce budou hodit :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt