Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2012 13:39  22112
vyloupane chutnaji molum.Takze bud ihned spotrebovat, nebo zavarit a nejjednodussi zpusob zamrazit.Od te doby co mam orechy v mrazaku sem si molu nevsimla
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.10.2012 13:38  22111
Jsem si taky říkala, proč se mrazej ořechy. Kvůli plísním?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.10.2012 13:32  22110
Proč ořechy? ty snad vydržej i normálně.
aiwai Aiwai alea acta es 3.10.2012 13:26  22109
truhlicovy 300 l:-)) momenttalne jsou tam dve kruty (asi 20kg) 9kg hoveziho,, zasoba krajene mrkve a jine zeleniny (do obchodu daleko) prebytky ze zahradky, zasoba peciva, masla a vyloupanych orechu a jeste je zhruba 1/3 mrazaku volna
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.10.2012 12:58  22108
U našich jsme měli mrazák truhlu. Taky byl věčně nacpanej. Teď mám jen tři šuplíky, nejsem moc velkej mrazič:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.10.2012 12:15  22107
Ja mám v kuchyni jeden malý 3-šuplíkový a v garáži jeden 5. Ale občas bol problém, lebo raz mi doviezli 38kg jahňa, čo už bol skôr mladý baran a to som mala problém tam nacpať.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.10.2012 11:38  22106
5 šuplíků, z 9 kilovýho jehněte zas tolik masa není, půlka jsou kosti :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.10.2012 10:39  22105
Jak máte velký mrazáky?:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.10.2012 10:38  22104
Mávam jahňa z domáceho chovu niekde od Trnavy a býva výborné. Teraz je v mrazáku už len krk, takže zas asi kúpime. Robievam ho hlavne pečené s hromadou korenia a byliniek, hlavne rozmarýn , tymián a samozrejme dostatok cesnaku. Mám aj takú sušenú zmes bylín na jahňacie z Grécka, ale vždy pridávam svoje čerstvé bylinky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.10.2012 10:29  22103
Taky jsem si onehdá přinesl půlku jehněte, bylo to na webu, nějakej malochovatel snad u Pardubic. Protože ale bylo čerstvě zabitý, tudíž nevyzrálý, tak jídla v úpravě medium rare byla dosti gumovitá, jediné řešení bylo upéct do rozpadajícího se stadia. Takže příště vezmu jehně celý a nechám si ho na objednávku vyzrát.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2012 10:27  22102
nula [22100]: Babička jim říkala "chlupáče", ale byly to klasické slovenské strapačky. Když si vzala dědu, nezbylo jí (rodilé středočešce), než se naučit pořádnou vychodňárskou kuchyni :))
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.10.2012 10:27  22101
S makom sa ale jedia na Slovensku šú¾ance a tie sú zo zemiakového cesta, ako na bramborové knedlíky, teda z varených zemiakov a nie zo surových, ako sú halušky.
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.10.2012 10:26  22100
Ankatak, tak, ibaže sa im u nás hovorí strapačky :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.10.2012 10:25  22098
zblunce [22095]: .. ty se opovažuješ nazvat maminčin výtečný vídeňský bramborový knedlík NOKEM?.. tím bych to asi uzavřel... :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.10.2012 10:24  22097
Halušky se zelím jsou po brynze snad ty nejklasičtější, ne?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt