Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 8.10.2012 15:15  22185
phanny [22171]: Ten kuchar IMO zadnou vycpavku nemel, to davali jen soutezicim, aby toho nemuseli delat tolik a stihli to, ne? Ale jako bavila jsem se pri tom velmi :)
aiwai Aiwai alea acta es 8.10.2012 13:32  22184
jo v druhem cise silikonyvy stetec a sterka:-D
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2012 13:26  22183
Aiwai [22182]: Za to k tomu bude nějaká supervýhodná blbost do kuchyně.
aiwai Aiwai alea acta es 8.10.2012 13:23  22182
jinak sem se dopracovala k tomu abych v tom casopise nasla ceny, takze prvni ciso 49 dalsi 89 a od tretiho cisla 149.:-D
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2012 13:20  22181
Anka [22177]: A tuším, že kdyby zjistil co tam dneska pod jeho jménem tvořej, asi by nebyl spokojenej.

V Prazi mi chutná u Erharta. St. Tropez jsem 3x hledal a 3x nenašel. Až teď koukám, že to je v pasáži a ne přímo ve Vodičkově...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2012 13:16  22180
Anka [22174]: Recept je jednoduchej, ale postup se ji psát nechce, je to hrozně dlouhý... A stejně to doma nikdo dělat nebude, je s tím hroznýcho sraní :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 8.10.2012 12:55  22179
Phanny, uz bys konecne mohl zridit tu pobocku v Londyne, uz nekolik let tu na to cekame :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 8.10.2012 12:52  22178
Aiwai [22175]: na ne jsem se koukala, rikala jsem si, ze ty z ikey jsou stejne hezci :-) asi si ho mozna koupim, kdyz me nejaka forma zaujme, i kdyz za tu cenu... :-)

phanny [22171]: tak oni to asi delali kvuli te nezkusenosti a casovemu limitu... budes to delat casto? ja ze bych tam priste poslala bratrance, at se tam stavi a priveze mi to do Prahy :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2012 12:40  22177
Já právě teď zjistila, že zakladatel pražské cukrárny U Myšáka se narodil u nás v Lysé :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2012 12:38  22176
Aiwai [22175]: Ten mi manželka přinesla, junior do formiček naskládal mašinky a kaštany a prohlásil "už je to ozdobené". Měl radost. Recepty jsem nezkoumal.
aiwai Aiwai alea acta es 8.10.2012 12:34  22175
Phannynadherny kousek
Pokud se nechces vytocit jeste vic tak se ani nedivej do toho "sberatelskeho casopisu" o peceni co ted vychazi.Ja ho koupila jen kvuli formam na muffiny A recept jsem precetla jen jeden a to jeste ne cely.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2012 12:31  22174
(Proto si nenápadně říkám o vyzkoušený recept.)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 8.10.2012 12:31  22173
Dal bych si...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 8.10.2012 12:21  22172
phanny [22171]: Klíd, je to jen televize. Naopak tě chválím za podnikatelský počin.

(No a recepty samozřejmě i nadále sbíráme...)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.10.2012 12:12  22171
MasterchefAsi se na to přestanu dívat, jak se motaj kolem cukrařiny, tak se rozčílím. Už chápu, proč se doktoři nemůžou dívat na House a policajti na CSI. Když už musej bejt za každou cenu světový a důležitě říkat "žloutkovému krému" francouzsky, tak ať pořádně, neboť to je "créme patissier" a nikoliv "patisserie créme". Přeloženo to znamená cukrářský krém, v podání pánů šéfkuchařů to bylo "krém cukrárna". A druhý moment, když už ukazuju jak má správně vypadat croque en bouche, tak se nechlubím amatérskou pomůckou na konstrukci, ale udělám to pořádně - tj. žádnej alobalovej kužel tam nepatří! Tak jsem se u toho rozčílil, že jsem v sobotu z hecu udělal toto, a v neděli to rozdával zákazníkům jako bonus. Z reakcí "jé, to je to to, to bylo včera v televizi" jsem pochopil, že pořad je mezi lidmi oblíben :).


[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt