Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 08:56  22238
navíc těch vajec může být víc i míň, důležitá je hustota těsta dle obrázku
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 08:54  22237
Anka [22235]: ne, ale rozdíl je zanedbatelný. Jedno má cca 50g
ullicnik ullicnik 11.10.2012 08:54  22236
... nevim holky, ale tady se vaří a nestaví kosmická loď! To je celý o citu a pocitu a vaše potřeba přesnosti extra výsledky nepřinese. Tyhle recepty jsou pro kuchaře, kterejma už něco prošlo rukama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2012 07:48 - Oblíbené kluby (14:37) 22235
Mimochodem, vajíčka se váží se skořápkou?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:27  22234
Ale no tak, ze stejneho testa nastrikat venecky a upect. Krem do nich klidne stejnej, pripadne ten vychlazenej vyslehat s maslem v pomeru dva dily kremu, jeden dil masla.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:25  22233
Trochu zatlacit - ucelem je, aby byly vsechny kopecky stejne vysoke - tj. srovnat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 22:22 - Oblíbené kluby (14:37) 22232
(Kdo se zeptá na recept na věnečky?)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:22  22231
To peceni je presne o tom, dokud nezkusis, nevis. Proste dozlatova :-P. Robot lze nahradit rucnim slehacem nebo vareckou a rukama, ale bude to prace. A opravdu je lepsi zacit veneckama, ty jsou z odpalovanyho nejjedodussi.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 22:21 - Oblíbené kluby (14:37) 22230
phanny [22228]: A nedá se to nějak lepší .... no asi nedá.
shelle Shelle - Good Service 10.10.2012 22:19  22229
phanny [22228]: Ja jo :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:17  22228
Ja Vam to rikal, neverili jste mi :-).
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2012 20:44  22227
Anka [22226]: Jj, ono to "odpalovat" je takove zapeklite slovo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 20:37 - Oblíbené kluby (14:37) 22226
Jsou tam některá zádrhelová místa:

Zpět na oheň a míchat až se začne odpalovat (jednotky sekund). Lépe nedovařit než převařit, pokud se začne oddělovat máslo z těsta, tak všechno vyhodit a začít znovu.

Přendat do robota... (nemám)

je trochu zatlačíme... (v tomto případě je slovo "trochu" poněkud nepřesné)

Upečené jsou v ten moment, kdy po vytažení plechu nezapadnou... (a dokud to nezkusím, tak to nepoznám...)

O tom karamelu ani netřeba mluvit.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.10.2012 20:30  22225
phanny [22209]: Tímto už teď děkuji, protože se neskutečně bavím představou, kterak Anka mává v kuchyni metlou a vytváří na všem včetně Wronskiho karamelový porost :) On ho má sám málo.

Myslím, že ses zatím nejvíc nadřel ty - a to přepisem receptu. Říkám rovnou, že bych se s něčím takovým nepatlala, takže klobouk dolů před každým, kdo se do toho pustí. A metál těm, kdo to dotáhnou do vítězného konce.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 19:26 - Oblíbené kluby (14:37) 22224
Si říkám, jestli bych neměla začít třeba jen "blbejma" větrníkama.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt