Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 10:43  22247
A co teprve takova molekularni kuchyne :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.10.2012 10:41  22246
Presne ako píše Phany. O pocitoch a fantázii je varenie, pri pečení zákuskov sa mi to neosvedčilo. :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 09:54  22244
ullicnik [22242]: Jo tak, to jo no... Třeba u těch vajec do odpalovanýho těsta záleží na tom, jak se povedla mouka, kolik má lepku, škrobu atd...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2012 09:50  22243
ullicnik [22236]: Nech si kecy na koledu.
ullicnik ullicnik 11.10.2012 09:41  22242
phanny [22241]: ja to nemyslel tak, že to tam sypeš podle oka s pocitem zkušenýho poloboha, ale tak, že podle konzistence lehce upravuješ množství toho či onoho a podle podmínek a vlastností kuchyně a jejího vybavení teploty a časy. Přírodní suroviny nemají chuť pokaždé stejnou a ani konzistenci. Každá trouba peče a vysušuje jinak, atd. Nejsem ždánej kuchař, ale nemyslím, že přesnost je tady záruka výsledku...spíše cit a zkušenost a tyhle recepty vyžadují obojího.

To neni guláš, kde dve cibule navíc nic nepokazí, ale složitej recept, kde se předepisuje 1200g, ale ve skutečnosti 1200g může být už moc, protože ideál zrovna dneska je 1175.

Možná se ale pletu:)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 09:18  22241
ullicnik [22236]: Vaření pocitově lze, cukrařina nelze. Viz zmrzlá zmrzlina v Masterchefu.
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 11.10.2012 09:04  22240
ullicnik [22236]: Naposled jsem pekla perník podle citu a pocitu - místo cukru jsem tam chtěla narvat stévii, pak mi trochu ujela ruka se skořicí. Ani bezdomovci by to nesežrali, jak to pálilo a nebylo to vůbec sladký, takže jsem to vyhodila a druhou várku jsem pekla přesně podle receptu v kuchařce. Byl výtečnej, samozřejmě.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2012 09:01 - Oblíbené kluby (11:29) 22239
ullicnik [22236]: Protože když už dělám něco, do čeho narvu tolik surovin, práce a času, tak se snažím mít to aspoň teoreticky vychytané.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 08:56  22238
navíc těch vajec může být víc i míň, důležitá je hustota těsta dle obrázku
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 08:54  22237
Anka [22235]: ne, ale rozdíl je zanedbatelný. Jedno má cca 50g
ullicnik ullicnik 11.10.2012 08:54  22236
... nevim holky, ale tady se vaří a nestaví kosmická loď! To je celý o citu a pocitu a vaše potřeba přesnosti extra výsledky nepřinese. Tyhle recepty jsou pro kuchaře, kterejma už něco prošlo rukama.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.10.2012 07:48 - Oblíbené kluby (11:29) 22235
Mimochodem, vajíčka se váží se skořápkou?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:27  22234
Ale no tak, ze stejneho testa nastrikat venecky a upect. Krem do nich klidne stejnej, pripadne ten vychlazenej vyslehat s maslem v pomeru dva dily kremu, jeden dil masla.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.10.2012 22:25  22233
Trochu zatlacit - ucelem je, aby byly vsechny kopecky stejne vysoke - tj. srovnat.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.10.2012 22:22 - Oblíbené kluby (11:29) 22232
(Kdo se zeptá na recept na věnečky?)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt