Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 14:18  22266
super, tak už to nemusím hledat :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 14:12  22265
Jinak tady jsem treba vygooglil nejaky seznam casto pouzivanych "molekularnich" ingredience, vcetne prislusnych Eckovych kodu :)

E322 Lecithin
E327 Calcium lactate
E331 Sodium citrates
E400 Alginic acid
E401 Sodium alginate
E402 Potassium alginate
E403 Ammonium alginate
E404 Calcium alginate
E406 Agar
E407 Carrageenan
E407a Processed eucheuma seaweed
E410 Locust bean gum (Carob gum)
E412 Guar gum
E413 Tragacanth
E414 Acacia gum
E415 Xanthan gum
E416 Karaya gum
E417 Tara gum
E418 Gellan gum
E422 Glycerol
E425 Konjac
E440 Pectins
E441 Gelatine
E461 Methyl cellulose
E463 Hydroxypropyl cellulose
E464 Hydroxy propyl methyl cellulose
E466 Carboxymethyl cellulose
E473 Sucrose esters of fatty acids
E474 Sucroglycerides
E621 Monosodium glutamate
E631 Disodium inosinate
E636 Maltol
E953 Isomalt
E1103 Invertase
E1400 Dextrin
Transglutaminase (no E-number as far as I know)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 14:06  22264
Jestli si vzpomenu, podívám se doma. Prostě ingredinece sloužící k "molekulování".
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 14:00  22263
Shelle [22262]: treba ten tekuty dusik :)
shelle Shelle - Good Service 11.10.2012 14:00  22262
Jake ingredience?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 13:54  22261
tessMám doma Heston Blumental Fat Duck Cook Book, je to nádhera, ale vařit se podle toho nedá, recept na tři stránky a vždycky je tam nějaká výborná ingradince u které chybí už jen chemický vzorec. Ale v knihovně vypadá hezky :-))

Jinak doporučuji jiznisvah.cz, Snažil se tam dosatat někdy loni, ale nakonec skončil v té druhé Hestonově restauraci, vše včetně fotek a pěkného komentáře.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 13:35  22260
Tigo [22258]: to je prave ta molekularni kuchyne (mimo jine teda) :)

phanny [22256]: nj, je to jedna z nejvyhlasenejsich restauraci na svete, co bys cekal :) Navic tady jsou obecne restaurace tak cca 2x drazsi.
operator304 11.10.2012 13:12  22259
Tedka na to nekdo nekde umrel...
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2012 13:03  22258
Ja videla nedavno v TV porad o "vareni" s pouzitim tekuteho dusiku, to bych chtela nekdy zkusit :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 12:57  22257
cenové rozpětí vína 35 - 7800 liber je taky hezký :D
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 12:56  22256
HmmmCena 195 liber pp + 12,5% service je dosti nelidová.
operator304 11.10.2012 12:55  22255
Dat Fuck...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 12:53  22254
Tessien [22253]: Jen tak z hecu jsem to zkusil a nabádlo mi to stůl na čtvrtek 25. října od 19:00, takže lze :).
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 12:05  22253
phanny [22252]: no, ja premyslim, jestli se nekdy rozsoupnout a zkusit navstivit treba Fat Duck.. Ale to bude asi jeste za par let, ted s malym miminem by to asi nebylo ono. A to teda jeste predpokladam, ze se tam da sehnat rezervace, coz jsem ani nezjistoval :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2012 11:51  22252
Tessien [22247]: Zkoušel jsem ovocný kaviár. Fungovalo to, ale bylo to bez valné chuti. Nezaujalo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt