Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 09:52  22274
Tatarský biftek...nemohu si odpustit napsat sem své oblíbené jídlo.
Ukázka na chuť: tatar.jpg (1632×1224)

Zkouším občas drobné obměny, ale základ zůstává podobný.

Má někdo nějaká zajímavá vylepšení či varianty tohoto jídla?

Osobně dělám nejvíce pomocí ingrediencí: hovězí maso (libové, zadní, roštěná, svíčková výjimečně kvůli vysoké ceně), olivový olej, provensálské koření, sušená sladká paprika, rozmačkaný česnek, trochu na jemno nakrájené cibule, na jemno nakrájená chilli paprička, pepř, syrový žloutek (podle množství masa, 1-3 ks). Nedávám tam hořčici, kečup, worchester atpod. K tomu samozřejmě topinky na oleji. Na pití k tomu pivo, na začátek není špatné připravit si na chuť velký panák slivovice.

Druhá velmi oblíbená varianta je použití syrového lososa a vynechat žloutek. Ten lososí mi chutná zpravidla víc než z hovězího masa.
:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2012 22:33  22273
Vanda [22270]: Ja vim, tata delal inseminacniho technika, mel to v takovy divny konvi a v tom pipetky :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2012 22:32  22272
muflonek [22268]: Hmmm, mnam.
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 11.10.2012 22:12  22271
KrutaBudeme zitra zabíjet 4 kruty, letos jsme je chovali poprvé, takze zatim není zkusenost. Máte někdo nejake doporučení, co bychom neměli zapomenout uvařit z produktů? S masem si poradíme bez problémů, z jater mozna uděláme pastiku, jestli toho bude dost, a co z dalších vnitřnosti?

Krk se obere a pak se muze použít třeba do rizota, srdce je asi dobře do polévky, z kosti rozhodně bude vývar...

Co třeba žaludek? Z toho se prý dělá také dobrá polévka ci guláš... Doporucte mi prosim, co děláte třeba vy a ocenim i pripadne recepty.

Dekuji předem
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.10.2012 15:30  22270
Tekutý dusík není až tak nedostupný, používá ho každý inseminátor, má tam schovaný spermie - ne svoje (i když... proč ne).
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 15:08  22269
Podle Hestona děláme dost často hranolky a zatím pouze jednou Oxtail and kindey pudding. Jednoduché to není, ale stojí to za to.

http://deep-fried.food.com/recipe/heston-blumenthals-chips-french-fries-274729

http://www.channel4.com/4food/recipes/chefs/heston-blumenthal/oxtail-and-kidney-pudding-recipe
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 11.10.2012 14:43  22268
TigoMěla jsem zmrzlinu Baileys vyrobenou pomocí tekutého dusíku a přišlo mi to hrozně jednoduché.o))))
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 14:26  22267
Vlastne kdyz o tom tak premyslim - ze podstata je pouziti spousty Ecek - tak v CR je v podstate molekularni kazda druha sunka v supermarketech, neni potreba utracet stovky liber za Blumenthala ;-)))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 14:18  22266
super, tak už to nemusím hledat :-)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 14:12  22265
Jinak tady jsem treba vygooglil nejaky seznam casto pouzivanych "molekularnich" ingredience, vcetne prislusnych Eckovych kodu :)

E322 Lecithin
E327 Calcium lactate
E331 Sodium citrates
E400 Alginic acid
E401 Sodium alginate
E402 Potassium alginate
E403 Ammonium alginate
E404 Calcium alginate
E406 Agar
E407 Carrageenan
E407a Processed eucheuma seaweed
E410 Locust bean gum (Carob gum)
E412 Guar gum
E413 Tragacanth
E414 Acacia gum
E415 Xanthan gum
E416 Karaya gum
E417 Tara gum
E418 Gellan gum
E422 Glycerol
E425 Konjac
E440 Pectins
E441 Gelatine
E461 Methyl cellulose
E463 Hydroxypropyl cellulose
E464 Hydroxy propyl methyl cellulose
E466 Carboxymethyl cellulose
E473 Sucrose esters of fatty acids
E474 Sucroglycerides
E621 Monosodium glutamate
E631 Disodium inosinate
E636 Maltol
E953 Isomalt
E1103 Invertase
E1400 Dextrin
Transglutaminase (no E-number as far as I know)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 14:06  22264
Jestli si vzpomenu, podívám se doma. Prostě ingredinece sloužící k "molekulování".
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 14:00  22263
Shelle [22262]: treba ten tekuty dusik :)
shelle Shelle - Good Service 11.10.2012 14:00  22262
Jake ingredience?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.10.2012 13:54  22261
tessMám doma Heston Blumental Fat Duck Cook Book, je to nádhera, ale vařit se podle toho nedá, recept na tři stránky a vždycky je tam nějaká výborná ingradince u které chybí už jen chemický vzorec. Ale v knihovně vypadá hezky :-))

Jinak doporučuji jiznisvah.cz, Snažil se tam dosatat někdy loni, ale nakonec skončil v té druhé Hestonově restauraci, vše včetně fotek a pěkného komentáře.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 11.10.2012 13:35  22260
Tigo [22258]: to je prave ta molekularni kuchyne (mimo jine teda) :)

phanny [22256]: nj, je to jedna z nejvyhlasenejsich restauraci na svete, co bys cekal :) Navic tady jsou obecne restaurace tak cca 2x drazsi.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt