Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 12.10.2012 11:19  22287
Ten italův recept jsme měli několikrát, naposledy minulý týden a opět chutnal úžasně. Bylinky z vlastní zahrádky.
shelle Shelle - Good Service 12.10.2012 10:57  22286
Vinyle, tys ho dal prvni, ale ja vickrat! :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.10.2012 10:47  22285
TatarákyDo tataráku dávám maso, žloutek, sůl, pepř, cibuli, kapary, olivový olej, trochu hořčice. Nedělám topinky s česnekem, ale jen v troubě lehce opečený chleba.

Tatarák z tuňáka dělám tak, že se nakrájí na malé kostičky, přidá se sůl, pepř, jarní cibilka a olivový olej.

tess:myslím, že ten italův recept jsem dával já, ale je boží.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.10.2012 10:35  22284
Pokud vynecham obligatni sushi/sashimi, tak ze syroveho mam nejradsi:
- carpaccio (ale to si doma clovek jen tak neudela)
- shelle dela takoveho temer syroveho tunaka s bylinkovo/cesnekovym prelivem (nebo jak to nazvat) - je to recept podle "Itala", myslim, ze to sem uz davala...
ullicnik ullicnik 12.10.2012 10:30  22283
puschpull [22280]: Syrový vepřový? To jsem myslel, že není dobrý nápad...
ullicnik ullicnik 12.10.2012 10:28  22282
puschpull [22276]: z tuňáka, zkoušel jsi?
operator304 12.10.2012 10:14  22281
puschpull [22276]: Anka [22277]:

No jo, sorry :) jsem trupka
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 10:11  22280
eventuelně mě zajímají i jiné jídla ze syrového masa
napadá mě německy "Hackepeter" což je, pokud se nepletu, rozemleté libové vepřové maso s pepřem a možná i cibulí. Maže se jako pomazánka na čerstvé housky.

hackepeter de - Hledat Googlem

třeba:
http://1.bp.blogspot.com/-NGAB680SRx4/T1PkvIxk1fI/AAAAAAAAACw/LiH_FCRHMzo/s1600/P3030367.JPG
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.10.2012 10:08  22279
Já jsem prase, mně chutná i mletá na sekanou...
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 10:06  22278
jen k té fotce: je to ilustrativní obrázek z netu (nejedná se můj výtvor)
kmín nedávám
chutná mi tam ale to provensálské koření, eventuálně trochu koření na pizzu
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.10.2012 10:01  22277
operator304 [22275]: Přečti si to celé :)


Jinak já z dávám trochu hořčice, ale vynechávám kmín.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 10:00  22276
operator304 [22275]: cituji část svého příspěvku: Druhá velmi oblíbená varianta je použití syrového lososa a vynechat žloutek. Ten lososí mi chutná zpravidla víc než z hovězího masa.
:)
operator304 12.10.2012 09:59  22275
Z lososa zkousel jsi?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 09:52  22274
Tatarský biftek...nemohu si odpustit napsat sem své oblíbené jídlo.
Ukázka na chuť: tatar.jpg (1632×1224)

Zkouším občas drobné obměny, ale základ zůstává podobný.

Má někdo nějaká zajímavá vylepšení či varianty tohoto jídla?

Osobně dělám nejvíce pomocí ingrediencí: hovězí maso (libové, zadní, roštěná, svíčková výjimečně kvůli vysoké ceně), olivový olej, provensálské koření, sušená sladká paprika, rozmačkaný česnek, trochu na jemno nakrájené cibule, na jemno nakrájená chilli paprička, pepř, syrový žloutek (podle množství masa, 1-3 ks). Nedávám tam hořčici, kečup, worchester atpod. K tomu samozřejmě topinky na oleji. Na pití k tomu pivo, na začátek není špatné připravit si na chuť velký panák slivovice.

Druhá velmi oblíbená varianta je použití syrového lososa a vynechat žloutek. Ten lososí mi chutná zpravidla víc než z hovězího masa.
:)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 11.10.2012 22:33  22273
Vanda [22270]: Ja vim, tata delal inseminacniho technika, mel to v takovy divny konvi a v tom pipetky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt