Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.10.2012 16:34 - Oblíbené kluby (22:29) 22293
da se v nejakych superhyper poridit tahini?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.10.2012 20:57  22292
Masterchef zase perli, jsme pekarna zamerena na kvalitu, tak loupaky a kolace zadelavame margarinem... chleba od zadelani po upeceni trva hodinu... ach jo
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2012 16:40 - Oblíbené kluby (22:29) 22291
puschpull [22290]: to ja taky, ale nemuzu ho :-(
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 15:39  22290
zblunce [22289]:
to já na tatarák mám skoro vždy, ale snažím se aby to nebylo častěji než tak 1x za 3-4 týdny :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 12.10.2012 15:30 - Oblíbené kluby (22:29) 22289
puschpull [22274]: grrrr ja na nej dostala obrovskou chut :-)
aiwai Aiwai alea acta es 12.10.2012 12:20  22288
KRUTAja sem vsechny vnitrnosti nasazela do polevky.(tech zaludku zase tolik neni aby z toho byl gulas).Posledne sem zkousela gulas z krutich zaludku, mela sem pul kila a bylo to tak na svacinu na ochutnani pro tri lidi.Moozna jeden vetsi obed.
ullicnik ullicnik 12.10.2012 11:19  22287
Ten italův recept jsme měli několikrát, naposledy minulý týden a opět chutnal úžasně. Bylinky z vlastní zahrádky.
shelle Shelle - Good Service 12.10.2012 10:57  22286
Vinyle, tys ho dal prvni, ale ja vickrat! :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.10.2012 10:47  22285
TatarákyDo tataráku dávám maso, žloutek, sůl, pepř, cibuli, kapary, olivový olej, trochu hořčice. Nedělám topinky s česnekem, ale jen v troubě lehce opečený chleba.

Tatarák z tuňáka dělám tak, že se nakrájí na malé kostičky, přidá se sůl, pepř, jarní cibilka a olivový olej.

tess:myslím, že ten italův recept jsem dával já, ale je boží.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 12.10.2012 10:35  22284
Pokud vynecham obligatni sushi/sashimi, tak ze syroveho mam nejradsi:
- carpaccio (ale to si doma clovek jen tak neudela)
- shelle dela takoveho temer syroveho tunaka s bylinkovo/cesnekovym prelivem (nebo jak to nazvat) - je to recept podle "Itala", myslim, ze to sem uz davala...
ullicnik ullicnik 12.10.2012 10:30  22283
puschpull [22280]: Syrový vepřový? To jsem myslel, že není dobrý nápad...
ullicnik ullicnik 12.10.2012 10:28  22282
puschpull [22276]: z tuňáka, zkoušel jsi?
operator304 12.10.2012 10:14  22281
puschpull [22276]: Anka [22277]:

No jo, sorry :) jsem trupka
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 12.10.2012 10:11  22280
eventuelně mě zajímají i jiné jídla ze syrového masa
napadá mě německy "Hackepeter" což je, pokud se nepletu, rozemleté libové vepřové maso s pepřem a možná i cibulí. Maže se jako pomazánka na čerstvé housky.

hackepeter de - Hledat Googlem

třeba:
http://1.bp.blogspot.com/-NGAB680SRx4/T1PkvIxk1fI/AAAAAAAAACw/LiH_FCRHMzo/s1600/P3030367.JPG
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.10.2012 10:08  22279
Já jsem prase, mně chutná i mletá na sekanou...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt