Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 18.10.2012 20:22  22311
nahodou jsem prepla na VIP prostreno a musim rict, ze co tam vytvarel Slavik, vypadalo hodne hodne dobre...
thegen TheGen Čtou to degen... ale co - Peachoviny? 17.10.2012 13:22  22310
Sušička, rozpůlený kroužky, mám rád menší :-)
aiwai Aiwai alea acta es 17.10.2012 12:41  22309
ja sem jblka oloupala vynfala jadrince a nakrajela zhruba na osminky a pak odvezla k tete ktera v zime topi v kachlove peci:-D
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.10.2012 12:36  22308
delate nekdo krizaly? v susicce nebo troube nebo jen tak? a mesicky nebo koleccka? :-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.10.2012 15:07  22307
Ad TV dorty

Jestli je to ten pořad, kde jsou 3 týmy a soutěžej v obrdortech, tak ten mě nebaví. Ale na Discovery davájí Cake Boss a od toho jsem pát tipů odkoukal. Jenže tyhle americké dorty stojí tisíce dolarů a váží desítky kil. Ono ve velkém se takovéhle blbiny dělají celkem dobře, já když řeknu chci 300 kč za kilo dortu, tak by všichni chtěli dort půlkilový, dva metry vysoký pro 150 lidí a zítra.

když jsme u těch blbinodortů... panďulák a kolo jsou plastové nejedlé.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.10.2012 13:09  22306
kdyz jsme u tech dortu :-)))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.10.2012 12:59  22305
Nevím, jestli to je ten stejný pořad o dortech, na který jsme párkrát koukali, ale vadí mi na tom, že se vůbec neřeší chuť, těsto, náplně atd. Jde pouze o finální vzhled. Neříkám, že vzhled není důležitý, ale abych si sedla z dortu na zadek, musí být hlavně nečekaně dobrý a nápaditý co chutí se týče. To, co ukazují, je jen modelařina, sochařina, prostě umělecká práce s tím, že je jedlá.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.10.2012 12:52  22304
Tak přeplácané to je, kýče taky, o tom není pochyb. Je pravda, že disciplínu "dort, ze kterýho si všichni sednou na zadek" většinou nevyhraje elegantní a jednoduchý design :-) Mně ale spíš fascinuje ta technika a možnosti. Včera vyhrál dort se skluzavkou, po které tekla voda. A nebyl ani moc kýčovitý.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.10.2012 12:39  22303
vinyl [22301]: to se mi vic libila ta rada predtim... tam to nebyvalo tak preplacane...
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 16.10.2012 12:16  22302
jestli to je to zdobeni a chystani dortu na ruzne akce, tak mi to prijde jako neuveritelne kyce. Holt americani,no.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.10.2012 10:49  22301
phannyjo, ten margarin mě taky překvapil, ale když v Česku se vždycky peklo s Herou...Jinak už skoro všichni vaří moc pěkně.

Koukáš se na Ultimate Cake Off? Dávaj to na Prima Love a občas čumím, co za dorty se dá vyrobit.
ziggy 16.10.2012 09:58  22300
guláš dělám jen v papiňáku..
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 16.10.2012 09:27  22299
mam chut na poradnou domaci gulasovku.
Mate nekdo zkusenost? Z jake casti hoveziho ji delate,popr.delate maso na gulasovku v papinaku?
triss triss 15.10.2012 11:53  22298
zblunce [22293]: vídávala jsem v hypertesku
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.10.2012 08:01  22297
kvitko [22296]: ja ho davala dohromady z vic receptu - ale v podstate: rozriznout lilek podelne a upect ho v troube, az je slupka fakt cerna. Popisy se ruznily, ja ho tam mela pri 200 stupnich asi hodinu, ale sneslo by to mozna jeste chvilku, u stopky nebyl uplne nejmekci. Kdyz trochu vychladne, tak vyloupnout duzinu a bud ji vidlickou naslehat nebo stouchadlem na brambory nebo v mixeru. pridat trochu cesneku (nekdo ho taky pece), nadrobno nakrajenou cibulku (nekde se taky smazila), na kosticky nakrajenou pecenou oloupanou papriku, malinko susenych rajcat, olivovy olej (muze byt z tech rajcat), sul, pepr, cumin, citronovou stavu a zakysanou smetanu...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt