Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 30.10.2012 20:31  22352
ja ho v praze nikdy nikde nepotkala:\-('
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 30.10.2012 19:42  22351
fakt mi nekdo neporadi, kde se da v Pze koupit dobry jehneci v pomeru cena/kvalita?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.10.2012 09:01  22350
AiwaiOnehdá jsme pekli jehněčí žebra, který byly patrně menší než skopový a v poho.
aiwai Aiwai alea acta es 29.10.2012 17:53  22349
na upeceni je na nich opravdu malo masa.(starsi jehnata)zatim sme meli vcera k veceri smazene zlazy, a zitra udelam jatra(jen tak obalene v mouce),ta jsou naprosto uzasna, jemnejsi(muzu prirovnat skoro az ke kurecim), ale drzi tvar.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.10.2012 10:56  22348
Aiwairecept? okořenit a upéct :-)
aiwai Aiwai alea acta es 28.10.2012 19:18  22347
dostala sem tasku skopoveho a prijde mi skoda vsechno hned hodit do mrazaku a tak si rikam ze bych udelala pecena zebra.Mate nejaky pekny recept?
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.10.2012 13:05  22346
ja k nim cvrknem trochu citrónovej šťavy a kvapku Angostury.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 26.10.2012 11:00  22345
Olivovej olej, víno, petrželka, trochu pepře. Jenom orestovat, žádný složitosti, krevety bejvaj dostatečně dobrý samy o sobě.
ziggy 26.10.2012 08:36  22344
Royal: jo, krevety a česnek je dost oblíbená kombinace (hlavně ve španělsku jsme na to naráželi) bohužel se to vylučuje s mojí alergií na česnek :-)
nakonec to asi udělám jen tak obyč, jak jsem psala na začátku no, nic moc zajímavějšího jsem nenašla ..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.10.2012 23:31  22343
ziggy [22340]: Tak si udělej dip z jogurtu nebo zakysanky. Osol a okořeň dle libosti, já většinou dávám horu česneku, ale to spíš k masu. Nejsem si jist, jestli by česnek nezavraždil chuť krevet, takže spíš třeba jen špetku bazalky a pepř.
ziggy 24.10.2012 18:35  22342
já mám ještě supr recept ze sasazu, tak jich pár asi využiju tak, ale to je jen na pár kousků ..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.10.2012 18:31  22341
Koupili jsme je už vařené a dál jsme s tím nic nedělali, podmínky byly trochu polní :)
ziggy 24.10.2012 18:28  22340
jako jen uvařený? na majonezu moc nejsem
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.10.2012 18:27  22339
ziggy [22338]: Nejlepší krevety jsem jedla ve Francii, když jsme jich nakoupili hromadu v supermarketu a pak jsme je jen máčeli v majonéze a zakusovali čerstvou bagetou. Měla jsem krevety v x různých dobrých restauracích, ale takto mi chutnaly nejvíc.
ziggy 24.10.2012 18:24  22338
Mám pytel velkých krevet, nemáte někdo nápad co s nima? nic složitýho, nechce se mi kvuli jednomu pytli kupovat spoustu ingrediencí, které pak už nevyužiju ..
zatím mě napadlo jen je trochu povařit, osmahnout na oleji a podávat s nějakým dipem .. asi avokádovým?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt