Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
operator304 4.11.2012 11:51  22362
Uvaril jsem vytecnou dynovou polivku. Z nejaky bily dyne, co nam dala kamoska.

Dyne na kousky, na cibulce osmazit, pak varit asi 30 minut ve vode s mlikem, osolit, opeprit, nakonec pridat smetanu a muskatnuss.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.11.2012 11:43  22361
Včera jsme úplně náhodou zachytili posledních pár minut farmářských trhů v Milovicích (tudíž informace asi hlavně pro Scalexe). Nic moc tam nebylo (spíš nic), ale měli tam mošt. Paní a pán, kteří to prodávali, si evidentně jen odskočili ze zahrady. Žádní překupníci. Zároveň tam prodávali i jablka a hrušky, ze kterých ten mošt je. Na jídlo bych si je nekoupila, protože obojí bylo malé a strupovité. Ale nestříkané. Ten mošt tam prodávali i do kelímku svařený se skořicí a hřebíčkem. Za 10 Kč kelímek, tak jsme si dali. Byl tak dobrý, že ač jsem nákup neplánovala, koupila jsem si domů toho moštu hned 2 litry. Za směšných 55 Kč. Když si vezmu, za kolik mošt prodávají z "kravičkového auta"... Příště si vezmu zase.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2012 22:35  22360
phanny [22359]: Kamaradka ma Miele, ale nevim, zda tu parni nebo kombinovanou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2012 22:30  22359
Matně si vzpomínám že byl ochoten do toho inevestovat tolik, že jsem mu doporučoval profi konvekťák.... Ale to už je pár let, v té době na trhu spotřebiče v téhle kategorii nebyly, proto se ptám, jestli to někdo nezná či zda to jako konvekťák funguje.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2012 22:11  22358
phanny [22357]: Vinyl?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2012 22:05  22357
Parni troubaNemáte někdo zkušenost s něčím jako je tohle Ježíšek přinese novou kuchyň, tak koukám po spotřebičích.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.11.2012 08:20  22356
Dole na Vinohradské je rodiná prodejna, kde vidím občas jehněčí napsané, ale osobně bych sehnal chovatele a objednal celý jehně. Jinak pochopitelně makro nebo CIPA.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.10.2012 19:11  22355
Třeba u Kšány.
Asi se dá nemražené sehnat i v Jungmannce v takovém maličkém řeznictví.
Jehněčí také bývá psané v řeznictví poblíž Jindřišské věže (v Jidnřišské), ale tam nevím, jestli není mražené.
Robertson (www.robertson.cz)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 31.10.2012 17:03  22354
a kde ho mívají? zeptam se tam sam.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 30.10.2012 20:33  22353
Jako kde mívají jehněčí vím, ale abych měla přehled cena/kvalita, to fakt nemám.
aiwai Aiwai alea acta es 30.10.2012 20:31  22352
ja ho v praze nikdy nikde nepotkala:\-('
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 30.10.2012 19:42  22351
fakt mi nekdo neporadi, kde se da v Pze koupit dobry jehneci v pomeru cena/kvalita?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 30.10.2012 09:01  22350
AiwaiOnehdá jsme pekli jehněčí žebra, který byly patrně menší než skopový a v poho.
aiwai Aiwai alea acta es 29.10.2012 17:53  22349
na upeceni je na nich opravdu malo masa.(starsi jehnata)zatim sme meli vcera k veceri smazene zlazy, a zitra udelam jatra(jen tak obalene v mouce),ta jsou naprosto uzasna, jemnejsi(muzu prirovnat skoro az ke kurecim), ale drzi tvar.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.10.2012 10:56  22348
Aiwairecept? okořenit a upéct :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt