Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.11.2012 09:14  22373
phannyPrfi konvekták do běžné kuchyně nedáš :-) Mám Gagggenau BS 251, stála 1600 EUR. Asi před dvěma lety, kdy jsem zařizoval byla na trhu jen tahle a Miele. Je to výborná věc, velmi často v permanenci. Je možné regulovat zvlášť teplotu a vlhkost, i když tu jen v krocích 0,30,60,100 procent. Výborná je taktéž teplotní sonda.

http://www.gaggenau.com/zz/product/BS250/BS251/BS254/BS255
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.11.2012 21:08  22372
My berem mošty s bedýnkama z Ořecha, litr a půl za 45.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.11.2012 13:33  22371
V Praze ano.
scalex Scalex 4.11.2012 13:32  22370
Z kravičkového auta někdo prodává mošt? 
aiwai Aiwai alea acta es 4.11.2012 12:57  22369
jo zavareny vydrzi dlouho:-)ALe jinak ... to je pak do palirny(na to jsou prave ty sudy)
operator304 4.11.2012 12:50  22368
Anka [22367]: Zavarila ho.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.11.2012 12:46  22367
zblunce [22366]: Nevím přesně, jak to babička dělala, ale mošt ve sklepě ve sklenicích udržela celou zimu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.11.2012 12:05  22366
Anka [22365]: kdyz on cerstvy nevydrzi dlouho...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.11.2012 11:58  22365
Jo, to bude. Měli velké plastové sudy, takže nějaké zásoby asi mít budou.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.11.2012 11:57  22364
Anka [22361]: aby priste bylo :-) nase mostarna zavrela ve stredu...
operator304 4.11.2012 11:51  22363
operator304 [22362]: Jo, a jeste to po tom uvareni rozmixovat ponornym varicem.
operator304 4.11.2012 11:51  22362
Uvaril jsem vytecnou dynovou polivku. Z nejaky bily dyne, co nam dala kamoska.

Dyne na kousky, na cibulce osmazit, pak varit asi 30 minut ve vode s mlikem, osolit, opeprit, nakonec pridat smetanu a muskatnuss.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.11.2012 11:43  22361
Včera jsme úplně náhodou zachytili posledních pár minut farmářských trhů v Milovicích (tudíž informace asi hlavně pro Scalexe). Nic moc tam nebylo (spíš nic), ale měli tam mošt. Paní a pán, kteří to prodávali, si evidentně jen odskočili ze zahrady. Žádní překupníci. Zároveň tam prodávali i jablka a hrušky, ze kterých ten mošt je. Na jídlo bych si je nekoupila, protože obojí bylo malé a strupovité. Ale nestříkané. Ten mošt tam prodávali i do kelímku svařený se skořicí a hřebíčkem. Za 10 Kč kelímek, tak jsme si dali. Byl tak dobrý, že ač jsem nákup neplánovala, koupila jsem si domů toho moštu hned 2 litry. Za směšných 55 Kč. Když si vezmu, za kolik mošt prodávají z "kravičkového auta"... Příště si vezmu zase.
shelle Shelle - Good Service 2.11.2012 22:35  22360
phanny [22359]: Kamaradka ma Miele, ale nevim, zda tu parni nebo kombinovanou.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.11.2012 22:30  22359
Matně si vzpomínám že byl ochoten do toho inevestovat tolik, že jsem mu doporučoval profi konvekťák.... Ale to už je pár let, v té době na trhu spotřebiče v téhle kategorii nebyly, proto se ptám, jestli to někdo nezná či zda to jako konvekťák funguje.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt