Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 15.11.2012 17:20 - Oblíbené kluby (19:35) 22420
sushinašel jsem ty fotky a něco upravil a hodil na web: sushi
ale nejsem si jist zda to uvidíte, je to na Google+ ( sdílení jsem nastavil jako veřejné ...)
misulina misulina 15.11.2012 16:16  22419
VandaJá to řešila loni.

Bosh Mum jsem po pročtení diskuzí a recenzí odepsala.

Moulinex se mi moc líbil, ale když na něj koukneš v krámě je vachrlatý a uvnitř je z plastu.

Takže bylo jasné, že Kenwood. Chef se mi zdál dost drahý - na moje potřeby, takže jsme nakonec koupili Kenwood KM 266 Prospero.

Jsem s ním spokojená. Klidně se ptej, jestli tě zajímá něco konkrétního :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 15.11.2012 15:18  22418
sushiMy s manželkou sushi milujeme. Už se taky nějaký ten čas chystám na "home made" verzi. Nejradši mám osobně s tuňákem, krevetou či lososem. Líbí se mi z estetického i chuťového hlediska :-) Zrovna na příští týden máme v jednom sushi baru objednáno 50 kousků :-)

Mně osobně chutnalo sushi stejně u nás, Paříži, Vídni či Londýně. Prostě bez rozdílu.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.11.2012 11:20  22415
sushiDěláme občas doma, není na tom nic těžkého, přesně jak říká phanny : chutna to stejne, jen to tak nevypada . Sojovku a wasabi nepoužívám, je to moc výrazné a přebíjí to chuť.

phanny: mám chefa, ty výhrady jsou samozřejmě ke kvalitě příslušenství, robot jako takový je asi držák.
ziggy 15.11.2012 09:44  22414
zblunce: dík za ten odkaz, ta čtyřforma bude asi lepší .. kovový něco taky mám, ale taky to podtejká..
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 15.11.2012 09:42 - Oblíbené kluby (19:35) 22413
To dělá ten kolega. Japonská rýže, sušené řasy na zabalení, nakládaný zázvor ve sladkokyselém nálevu, dobrá sojovka, wasabi. Do samotného sushi ještě vedle rýže nějaká zelenina a maso z čerstvého lososa.
Mňam - ve finále jsem vždy totálně "přežrán". Takových 10-15 kousků sním. :-) Měl jsem celý postup někde hezky vyfocený, ale nemohu to najít ...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.11.2012 09:32  22412
Sushi je něco, co mě nenadchne a neurazí. Zatím jsem neměla potřebu za to platit (krom jednoho balíčku ve vlaku Regio Jet, kde mají krabičku za 80 Kč, což mi přišlo až směšné). Dávám si ho třeba ráda na předkrmovém pultu Brasileira, protože je tam prostě volně k dispozici a vím, že po něm mi bude servírována hromada masa. Jako samostatnou večeři si to moc představit nedovedu.

Nejvíc mi chutná takové to obalené v řase. Ale možná je to jen z estetických důvodů, protože mi to vlastně všechno přijde takové moc stejné...
operator304 15.11.2012 09:27  22411
puschpull [22408]: Sushi vyrabime doma, rasu, rejzi i naplne v cechach koupis uplne v klidu. Snazim se delat maki rolky, ale nemam zatim konzistentni vysledky. Nektery se povedou, nektery se rozsypavaj. Ale dobry jsou vsechny, takze to nevadi.

Jinak sushi mam moc rad, tak 2x do mesice si ho nekde davam.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.11.2012 09:18  22410
sushiJde to doma bezproblemu, chutna to stejne, jen to tak nevypada - ten letiry drill je hlavne na krajeni. Nejradeji mame maki s okurkou a vajickovou omeletou
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.11.2012 09:15  22409
vinylAle ty nemas chef ne?
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 15.11.2012 09:15 - Oblíbené kluby (19:35) 22408
sushiJaponské kurzy sushi stojí i sto tisíc. Podobají se vojenskému výcviku | Dobrá chuť | www.lidovky.cz

kamarád, ke kterému jezdíme párkrát za rok na návštěvu, umí sushi výborně
naučil se základy v Japonsku, je šikovný, jeho sushi je moc dobré
Dotaz: zkoušel to už někdo z vás vyrobit ?
Jedli jste už sushi a jak vám chutná ? (vím že je plno druhů, ale obecně, většinou pokud někomu chutná, tak mu sedí více druhů ...)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 15.11.2012 08:44  22407
Já tedy přihodím pár negativ pro Kenwood. Funguje sice bezvadně, ale za ty tři roky mám druhej strojek na válení těstovin, druhej mixér a už se zase sere, pasírovací cedník je zrezlej. Zase ale už stojí půlku toho, co před třemi roky. Možná bych se mrknul na Etu, ten robot vypadá hodně slušně.
triss triss 15.11.2012 08:40  22406
Vanda [22395]: mlýnek na maso je oficiálně masořezka, při mletí se materiál drtí mezi kameny, zatímco to maso se vlastně řeže na kousky, je to jen terminologie, nic víc
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 14.11.2012 23:22  22405
RobotKenwood chef, je vecnej, uplne kovovy streva, nahradni dily bzproblemu k dispozici. Jeden mi slouzi v profi nasazeni uz 8 let a menil jsem v podstate jenom metly.
aiwai Aiwai alea acta es 14.11.2012 22:49  22404
ja mam etu 022 :-))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt