Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 00:21  22446
Štramberské uši přibližně 100 ks o průměru 15 cmrecept jak sem dostala od tchýně
20 dk medu
50 dk cukru
6 vajec
smíchat
přidat
1 dk hřebíčku
1 dk badyánu
1 dk anýzu
1 dk skořice

1 kg mouky
1 lžička jedlé sody

těsto vyvalujeme na velmi tenkou placku ( v popisu sem dostala skoro průhlednou) a vykrajujeme kolečka (já jsem použila misku na polévku a pekla sem 4 na plech) pečeme v troubě při 180 než se začnou dělat puchýře (kolem 5 minut spíš míň) pak už jen stáčíme do kornoutků (já si udělala formy z papíru a alobalu) je potřeba stáčet hned po vytažení z trouby (nebo vám ztvrdnou jako mně). Uchováváme dobře zabalené v igelitu (snadno přijímají vzdušnou vlhkost a pak nejsou tak dobré a nevydrží)
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 21:19  22445
tak sem si to nasla tevypada to spatne.mozna zkusimjindy(ale u nas se prodavaji jen ciste)
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 21:17  22444
orechove? tak to neznam v zakladnim teste je med mouka cukr vajicka a koreni a jedla soda(je to takovy svetly pernik)
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.11.2012 21:11  22443
AiwaiŠtramberské mi vozia naši priatelia zo Štramberka, mám rada orechové.
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 21:04  22442
tak sem si dneska doma zridila malou manufakturu.Pristi tyden jedu do prahy a tak sem si rikala co prazakum privezu(prazaci preci jenom maji vsechno), takze sem dneska vyrabela kozlovicke Štramberské uši. Hned na prvni pokus sem si udelala testo z kila mouky takze sem pekla od pul seste do osmi:-))
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.11.2012 20:48  22440
Anka [22437]: Jo, to bude on.
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.11.2012 20:47  22439
AnkaTo je on! To si ešte kúpim. :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 16.11.2012 20:34 - Oblíbené kluby (16:56) 22438
Anka [22437]:
přesně tento máme v kuchyni na poličce a občas používáme :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.11.2012 20:26 - Oblíbené kluby (16:54) 22437
Takový mívala babička a zvládla v tom vše.
nula nula všetko je tak, ako má byť 16.11.2012 20:12  22436
Ja mám mažiar z takého laboratórneho bieleho skloporcelánu a ide to v ňom skvelo. Predtým som ala taký mramorový, ten som darovala lebo tento je fakt lepší. A Babička tiež mala taký mosadzný, po takom starožitnom túžim.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 16.11.2012 15:26  22435
Aiwai [22433]: Babicka mivala kovovy hmozdir i palicku a slo to v pohode. Samotna ta palicka byla dost tezka, tak nebylo ai treba moc busit.
operator304 16.11.2012 15:26  22434
dlouho...
aiwai Aiwai alea acta es 16.11.2012 15:25  22433

prave se pokousim za pomoci treci misky s tlouckem rozbit hrebicek(koreni), reknete mi jak to ty nase prababicky delaly?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 16.11.2012 09:26  22432
nůžPlánuju koupit na Vánoce jako dar nějakej univerzální nůž. Sám mám
tenhle ,ale vzhledem k tomu, že není nerez, mám trochu obavy, jak se o něj bude obdarovaný starat.
Nemáte nějaké tipy na něco obdobného v této (nebo nižší) cenové kategorii?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 16.11.2012 00:13  22431
Ehm - do čeho všeho se sushi balí krom té černé fusekle?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt