Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2012 11:26  22553
Ano, už je potřeba fakt něco umět, ale stejně mě to dokáže štvát.
Jestli bych něco za stálého míchání vylila do záchodu, tak je to Peštová. Ona tam není ani na tu ozdobu.
Soutěže typu "jak se jmenuje tato těstovina" mi přijdou spíš k pláči. Škoda času. Koho to zajímá, že někdo ví, jak se italsky jmenuje kolínko.
To, že si tam soutěžící navzájem pomáhají, radí, opisují, půjčují suroviny atd. se mi také moc nelíbí, ale tak jestli to neodporuje pravidlům...

Zajímalo by mě, zda v originálu soutěžící také dostávají napsané postupy, jak vařit, protože jsem si toho nikdy nevšimla. Takže buď to fakt musejí zvládnout z hlavy, nebo to je šikovně sestříhané.

Promluvy svaté trojce jsou občas opravdu jen plky.

Střih už se trochu zlepšil (asi proto, že je tam méně soutěžících), ale dřív jsem deset minut koukala na "klip", aniž bych vůbec tušila, kdo co vaří a jak mu to jde.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.11.2012 11:12  22552
MasterchefJinak Masterchef mě baví čím dál víc, už je to opravdu vysoká škola vaření, všichni se neuvěřitelně zlepšili a vaří výborně. Nevím, jestli to ocení běžný divák, ale já si užívám.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 26.11.2012 10:46  22551
Scalex [22549]: Jo, tak pod to se podepisuju.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.11.2012 08:08  22550
KrálíkKrálíka jsem koupil před víkendem, z vesnického chovu 2,7 Kg. takže v pátek byl hřbet s rizotem, v sobotu konfitované stehno a bílé fazole se slaninou, v neděli těstoviny s králičím a tymianem se smetanou. Dneska rizoto s obraným masem po uvaření vývaru a kapustou. Jo a jedno stehno tam ještě je :-)

Mikrovlnku používáme hlavně k ohřívání talířů :-) Pokud je třeba rozmrazit, třeba když zapomenu vyndat den předem, používám konvekták, trvá sice dýl, tak 20 min, výsledek nesrovnatelný.
scalex Scalex 26.11.2012 07:49  22549
Levnou mikrovlnku za 1200 máme a až doslouží, tak jednoznačně budu chtít mikrovlnku dražší. Ne žádnou luxusní, ale takovou, která má plynulé nastavování výkonu vlnění. Tj. když to nastavím na slabý výkon, tak bude po celou dobu vlnit slabým výkonem a když to nastavím na silný výkon, bude celou dobu vlnit silným výkonem. Což je přesně to, co levné mikrovlnky nedělají. Ty mají jen jeden výkon - ten nejsilnější - a slabého výkonu dosahují přerušováním, třeba sekunda vlnění, čtyři sekundy pauza. A pořád dokola.  Což se neblaze podepisuje hlavně při rozmrazování potravin - nejlépe se kvalita mikrovlnky pozná na rozmrazování kuřecího řízku. Dobrá (dražší) mikrovlnka s nízkým výkonem maso rozmrazí, ale nezahřeje. Levná mikrovlnka ho rozmrazí a z části uvaří. Povrch řízku je pak tuhý, kožovitý a trochu do bíla. Zkrátka už tam trochu proběhne proces vaření. A protože rychlé rozmrazování je něco, co bych v kuchyni docela uvítal, tak na budoucí mikrovlnce určitě budu mít požadavek toho plynule regulovatelného výkonu.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.11.2012 07:48  22548
V mrazáku máme vlastně taky celýho králíka:-)
aiwai Aiwai alea acta es 25.11.2012 23:52  22547
braillon zaujal mozna ho zkusim
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.11.2012 23:52  22546
mrcos [22544]: Braillon je výborný.
aiwai Aiwai alea acta es 25.11.2012 23:50  22545
ja zase nemam toustr
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.11.2012 23:45  22544
Aiwai [22531]: Já bych ho normálně upek, třeba na česneku a tymiánu.
Případně můžeš zkusit Králík braillon
shelle Shelle - Good Service 25.11.2012 23:39  22543
My mame nakrajeny chleba v mrazaku a rozpekame v toasteru.
aiwai Aiwai alea acta es 25.11.2012 23:35  22542
ja nejcasteji pouzivam mikrovlnku na urychlene rozmrazeni chleba:-D
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 25.11.2012 22:34  22541
Mikrovlnku jsme nějak nezavedli. Jak tak koukám, ani by nebylo kam ji dát. Jaksi není ani moc co ohřívat, neumím vařit do zásoby a to vařené si radši uvařím:-)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 25.11.2012 20:47  22540
myslím, že tomu daly zabrat brambory v sáčku (které se doporučují "uvařit" v mikrovlnce). Dvě várky a plno horké vlhkosti, myslím, že vlhkost se dostala někam do toho prachy na elektronice a něco se tam zkratovalo. Po vyčištění a vysušení to naskočilo.
shelle Shelle - Good Service 25.11.2012 20:21  22539
Aneb posledni veta pred smrti.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt