Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.11.2012 09:50  22567
Poraďte, kterýho Vaňka? Kouzlo kuchyně nebo Poklady? Neprolistovala jsem ani jedno:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.11.2012 09:50  22566
Mně Masterchef baví také právě díky přítomnosti špičkových českých šefkuchařů jako Štift nebo Paulus. Americkýho jsem párkrát viděl, pěkné, ale nějak výrazně víc nezaujalo.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 09:40  22565
Pro zájemce o US Masterchefa, zde jsou komplet tři řady s českýma titulkama.
Jsou tam i jiný pořady od Ramsaye, nicméně pokud neznáte Hell´s Kitchen, rozhodně si nepouštějte 10. řadu, co je tam k dispozici. Je totiž strašná :-)
Jestli to už všichni znáte, omlouvám se za století :-)

Gordon Ramsay
lucky 26.11.2012 14:43  22564
Já se dívám na amerického masterchefa už třetí rok, a ten mě baví o 100% víc než českej, na kterýho se mi stačilo dívat pár minut a vůbec mě to nevavilo. Navíc mi je tam dost nesympatický jeden porotce.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 26.11.2012 14:11 - Oblíbené kluby (19:39) 22563
triss: to je v pohodě nemá cenu to řešit. Dřív byla obecně vyšší životnost techniky, dnes je to daň za tlak na nízké ceny.
triss triss 26.11.2012 14:06  22562
puschpull [22558]: naši měli nějakou MW koupenou též někdy po revoluci, tenkrát stála 10 000, vztaženo na tehdejší průměrnou mzdu se mi ani nechce počítat, kolik by poměrově stála dnes, novou jsem před dvěma lety koupila za níže uvedených 750 Kč, kolik je to byť z podprůměrné mzdy usoudíš sám...takže mne ta nižší životnost extra nesejří

Shelle [22557]: normálně dám do MW talíř a zapnu na 60 sekund, asi by to na víc talířů chtělo trochu víc, když budou na sobě, ale to se dá otestovat
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 26.11.2012 13:56  22561
Shelle [22557]: Já dám do talíře trochu vody.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.11.2012 13:56  22560
ShelleDávám asi na minutu na 800W dva talíře, žádný fígl.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2012 13:46  22559
dále bych už nechtěla MW co při otevřených dvířkách svítí, co po doběhnutí programu pípá jak vzteklý vrabec, když to neotevřeš a pak znova každých x desítek sekund a přestane ji to bavit až po docela dlouhé době. Ano, to mám a souhlasím, že to je jen k vzteku :) Ale je fakt, že ji téměř nepoužívám, tak se to dá přežít.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 26.11.2012 13:41 - Oblíbené kluby (19:39) 22558
Ta naše Siemens (23 a půl roku stará) má dotyková tlačítka po fólií, displej a je denně používaná a nic se neodlepuje. Dá se krásně otřít a vypadá téměř jako nová. Zvykli jsme si na ohřívání nápojů, rozmrazování potravin ohřátí studeného jídla, polévky, omáčky atd ... Bojím se ale, že dnes už by zakoupená MW tak dlouho nevydržela.
shelle Shelle - Good Service 26.11.2012 13:40  22557
To ohrati taliru me nikdy nenapadlo, je v otm nejaky figl nebo se tam proste daji prazdne talire? A na jak dlouho?
triss triss 26.11.2012 13:37  22556
Aiwai [22537]: tak já bych už s dotykovýma tlačítkama pod fólií nechtěla, po cca roce velmi mírného provozu se na nejpoužívanějších tlačítkách ta fólie odlepila od podkladu, na funkci to vliv nemá, ale štve mně to
dále bych už nechtěla MW co při otevřených dvířkách svítí, co po doběhnutí programu pípá jak vzteklý vrabec, když to neotevřeš a pak znova každých x desítek sekund a přestane ji to bavit až po docela dlouhé době
digi displej ok, umožňuje dost přesné nastavení délky ohřevu
PS. MW je za nějakých 750 Kč z tesca, takže si až tam moc nestěžuju, používám ji na ohřátí mléka do bramborové kaše, rozpuštění másla, ohřátí talířů, na přípravu ovesné kaše a na nic moc jiného, sem tam na ohřátí nějakého jídla, takže provoz dost minimální
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 26.11.2012 12:15  22555
vinyl [22554]: markiza mela ten strih vyrazne lepsi, ale uz nejak neni nikde ke stazeni :-(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 26.11.2012 12:00  22554
AnkaMáš pravdu, Peštová je tam dost k ničemu. Soutěž se jménem těstovin byla sice slabší, ale v dalším dílu ochutnávací soutěž byla dobrá, ale velmi krátká, měli by ochutnávat všichni a víc, třeba se zavázanýma očima. To bych řekl, že je důležitá kuchařská kvalita. Postupy tuším dostávají napsaný až ve vyřazování, když tam nějaký šefkuchař přinese haute cousine jídlo s prvky molekulární kuchyně, co mají uvařit za 4 hodiny, asi to ani jinak nejde. Výborný bylo, když vařili bez recetu, ale zároveň s Paulusem.

Promluvy "svaté trojce" mi jako plky nepřijdou, zejména Štift je vždy věcný.

Technická stránka je slabší, to je ale u Novy klasika, stačilo semtam přepnout v sobotu, když na ČT dávali po všech stránkách technicky vytříbený Star dance a na Nově po všech stránkách technicky podprůměrnou estrádu, kde hrozný střih a světla překonal jen naprosto příšerný zvuk live vystoupení.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.11.2012 11:26  22553
Ano, už je potřeba fakt něco umět, ale stejně mě to dokáže štvát.
Jestli bych něco za stálého míchání vylila do záchodu, tak je to Peštová. Ona tam není ani na tu ozdobu.
Soutěže typu "jak se jmenuje tato těstovina" mi přijdou spíš k pláči. Škoda času. Koho to zajímá, že někdo ví, jak se italsky jmenuje kolínko.
To, že si tam soutěžící navzájem pomáhají, radí, opisují, půjčují suroviny atd. se mi také moc nelíbí, ale tak jestli to neodporuje pravidlům...

Zajímalo by mě, zda v originálu soutěžící také dostávají napsané postupy, jak vařit, protože jsem si toho nikdy nevšimla. Takže buď to fakt musejí zvládnout z hlavy, nebo to je šikovně sestříhané.

Promluvy svaté trojce jsou občas opravdu jen plky.

Střih už se trochu zlepšil (asi proto, že je tam méně soutěžících), ale dřív jsem deset minut koukala na "klip", aniž bych vůbec tušila, kdo co vaří a jak mu to jde.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt