Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 27.11.2012 15:44  22581
Shelle: v UK je nějaká levná elektřina/plyn? když si představim, že tady nechám běžet troubu pět a víc hodin, tak si ani nechci představit, co by to udělalo s elektroměrem :-)
shelle Shelle - Good Service 27.11.2012 15:32  22580
MrMar [22579]: Aha, to bude ono. Ok, to zkusime priste, ted teda jsme dala na 150. Ja se toho pres noc driv bala, ale ted stejne v kuse vic jak tri hodiny nespim, tak to budu moci okouknout. A na tech 90 to pak ma byt kolik hodin teda? Ze je na obed nebo spis k veceri?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 15:08  22579
Shellepřes noc je to tak na 90 stupňů...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 15:07  22578
Lucky10. řada Hell´s Kitchen je plná neschopných kuchařů a nesympatických lesbiček :-)
aiwai Aiwai alea acta es 27.11.2012 13:07  22577
tak kralik se povedl, recept z lopusi kucharky je super. Jen sem jako prilohu podavala cerstvy domaci kynuty knedlik.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.11.2012 12:56  22576
LuckyTak pokud žádný kuchaře co se tam objevili neznáš, tak se nedivím, že preferuješ americkýho. Já jsem rád, že ten český trvá dvě hodiny, čím víc kvalitního vaření, tím líp.
lucky 27.11.2012 12:21  22575
Co je špatného na 10. řadě Hell's kitchen? :) Já žádné kuchaře z českého masterchefa neznám, podle mě kdyby tam byl Pohlreich, tak by to bylo ono, a ta moderátorka se mi tam taky nelíbí. Navíc americký masterchef trvá třičtvrtě hodiny, má jasnou strukturu, ten český je snad na dvě hodiny. Americký je napínavý, má tu správnou atmosféru, zbožňuju Gordona Ramsayho. :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.11.2012 12:10  22574
kvitko [22567]: Viz Anka - Poklady mam doma, Kouzlo jsem jeste nevidela.
shelle Shelle - Good Service 27.11.2012 11:50  22572
Tak to bych mohla jeste stihnout.

Mela jsem pocit, vinylphanny psali pres noc totiz.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 11:35  22571
ShellePokud si dobře vzpomínám, bylo to něco přes pět hodin. Stačí sůl, kmín, do pekáče trošku vody, přikrýt a 4,5 hodiny ignorovat. Pak zkontrolovat měkkost, zvýšit teplotu na 180 a dopéct kůžičku do křupava.
shelle Shelle - Good Service 27.11.2012 11:27  22570
Kdyz chci pect kachnu dlouho na 150, kolik tak hodin prosim? A musim na ni koukat nebo ji tma muzu nechat bez podlevani?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 27.11.2012 10:33  22569
Český Masterchef se podle mě strašně vleče, výkony proti američanům jsou imho nesrovnatelné a navíc mě tam fakt štve ta modelka, co tam nemá co dělat...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.11.2012 10:25  22568
Kouzlo jsem zatím neviděla, Poklady se mi líbí. Od Ježíška jsem si objednala obojí, tak uvidíme.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.11.2012 09:50  22567
Poraďte, kterýho Vaňka? Kouzlo kuchyně nebo Poklady? Neprolistovala jsem ani jedno:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.11.2012 09:50  22566
Mně Masterchef baví také právě díky přítomnosti špičkových českých šefkuchařů jako Štift nebo Paulus. Americkýho jsem párkrát viděl, pěkné, ale nějak výrazně víc nezaujalo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt