Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.12.2012 22:26  22772
Aiwai [22771]: Super, diky - a prikryvala jsi alobalem nebo jsi je pekla "hole"? :)
aiwai Aiwai alea acta es 10.12.2012 22:25  22771
Vánočka (hodnoty v závorkách jsou pro celou kostku droždí)120 (200)g tuku
80 (135)g cukru
3 (5) žloutků
25 (40)g droždí
1/4 (0,4)l mléka
0,5 (0,840) kg hl. mouky
špetka soli
pomerančovou nebo citrónovou kůru
mandle
rozinky

třeme tuk, cukr a žloutky,
přidáme kvásek, mouku, sůl, rozinky, uděláme tuhé těsto a necháme vykynout asi tak do trojnásobku objemu těsta , kyne poměrně dlouho (u mě 2 hodiny na topení).

Upleteme 2 (nebo tři ze závorkové dávky) vánočky a zase necháme vykynout (hodinu a bacha na průvan u otevřených dveří ta krajní pak nevykyne). Před pečením potřeme bílkem a posypeme mandlemi (nebo jinými ořechy). Někde sem slyšela, že je dobré vánočku před pečení prudce zchladit, že se pak tak nerozleze do šířky, ale to nemám vyzkoušené. Pečeme při 175 stupních do zlatova (asi 40 minut)
aiwai Aiwai alea acta es 10.12.2012 15:52  22770
povedly se jen sem je udelala nizsi(misto tri sem upekla 4 ) recept pridam vecer
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.12.2012 15:23  22769
Aiwai [22764]: Jestli to dopadne dobre, tak se podel o recept. Ja uz jich zkousela vic, jako upekly se a tak, ale porad hledam nejakou tu "perfektni" :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.12.2012 14:32  22768
Cukroví poštouLze taky, právě jsem dostal potvrzení téměř bezvadné dodávky :-).
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.12.2012 21:29  22767
Domáca šunka bez rýchlosoli je fakt na houby. Šedá, mdlá, o ničom. Nabudúce robím s rýchloso¾ou.
aiwai Aiwai alea acta es 7.12.2012 21:25  22766
tak vanocky jsou upletene, jedna ze 4 dokonce vypada dobre, takze uz jen nechat vykynout a upect.Sem na sebe zvedava
triss triss 7.12.2012 20:00  22765
ullicnik [22755]: přečti si, co o dusitanu píše cuketka u receptu na anglickou slaninu
aiwai Aiwai alea acta es 7.12.2012 18:45  22764
ja sem prave zadelala na domaci vanocku.Dlam ji poprve, ale z osvedceneho receptu tak sem zvedava
ziggy 7.12.2012 18:35  22763
ziggy 7.12.2012 18:32  22762
Tak jsem s vypůjčenou plechovou formou na muffiny zkusila ty Yorkshirské pudingy a jako hlásim že dobrý. dělala jsem to z dvojitý dávky než je ten recept a stejně mi jeden muffin zůstal prázdný ..
akorát jsem moc nepochopila, jak se do toho pak nandavá ta pomazánka..
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 7.12.2012 16:58  22761
slizská podle vzoru francouzská
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.12.2012 16:52  22760
ullicnik [22754]: Tak tam jsem byla dvakrát. Hned napodruhé jsem koupila krkovici, kterou jsem doma vyhodila, protože smrděla a byla slizská.
ullicnik ullicnik 7.12.2012 15:44  22759
Jo a taky prodejce delikatesních cihel :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 7.12.2012 14:56  22758
V Terronský máme řeznictví? Kdo by to byl řekl.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt