Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 25.12.2012 20:29  22856
ztuzovac slehacky sem kupovala v bille http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.12.2012 16:13  22854
phanny [22853]: a nejaky pro domacnost? asi prelozim Lahodnou smrt :-)))
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.12.2012 15:33  22853
Mám, ale využívá profi ztužovače šlehačky, takže to doma podle toho nikdo neudělá. V hyper-super se nic podobného neprodává.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.12.2012 19:31  22852
phannymas nejaky osvedceny recept na vyborny schwarzwaldsky dort?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 18:48  22851
tak nakonec jsem to musel vyřešit, což je nejlepsší učitewl, tak jsem to udělal takto:

Krevety jsem vyloupal za syrova z krunyre a nechal ocasky, potom narozl po cele delce hrbetu a cevka sla krasne vytahnout. Pak jsem to jeste omyl vodou.

Na panvi udelal na olivovem oleji, cesneku a dochutil. Ted jdeme na to .-)

ale diky vsem za opozdene rady :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2012 18:44  22850
www.youtube.com/watch?v=K_G-oFywsLk
www.youtube.com/watch?v=IOTMQ2oXdLE
IMHO netřeba loupat a kuchat, pokud nemáš nějaký fakt veliký krevety.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2012 18:28  22849
(Bez sundání krunýře nevím, jak to střívko dostat ven.)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.12.2012 18:27  22848
To je takové to černé střívko na hřbetu, ne? Naříznout hřbet a vyndat. Jíst se může, ale je to trochu písek a nemusím to :(
U čerstvých si myslím, že to půjde vypláchnout vodou, u už hotových to pak rejpu, jak se dá. Já bych krevety před přípravou neloupala, když je uděláš s krunýře, budou mít podle mě víc chuti.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.12.2012 18:23  22847
Jako že naříznout hřbet, vytáhnout cévku a pak loupat krunýř zadečku až po osmahnutí? To bych to asi oloupal rovnou celý, pokud by to nebyl velkej problém.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 18:00  22846
ziggynasel jsem nekde navod. Pisi, ze potom co se odkrojí hlavicka je pry v rezu videt takova cerna tecka (cevka):

"nožem trošku vršek nařízneme a odstraníme cévku. Někdy jde i vytáhnout opatrným tahem. Krevetu opláchneme. Poté ji "zavřeme" v místě řezu."
ziggy 23.12.2012 17:54  22845
nejdřív oloupat pak osmahnout, ne? nebo tě možná špatně chápu .. s tou cévkou - nikdy jsem nic takového na krevetě neviděla, ale možná jsem je vždycky koupila vycévkované (?)
nemůžeš to vyfotit? :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 23.12.2012 17:15  22844
dotaz nutně :-)za chvíli se chystám na přípravu krevet a mám dotaz.

Chci je osmahnout na česneku a cibuli spolu s trochou chilli. Loupe se krunýř, hlava a nohy se odlomí, to celé až po osmahnutí, že? A prý se má taky vyndat cévka? Co se stane když se vyndá špatně nebo vůbec?

Díky.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.12.2012 13:28  22842
Já nakládám hermelín a po 14 dnech v lednici je akorát, rozteklej ještě o pár dní později. Rozhodně ne tvrdej jako při naložení. Používám normální stolní olej, hermelín královský nebo sedlčanský.
aiwai Aiwai alea acta es 21.12.2012 13:23  22841
urcite, zeliruje prave pektin
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.12.2012 13:06  22840
phannyNevim, jestli je to do cibule dobry... Tchyne tu ma pektozu, pomuze to?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt