Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
bargie 6.1.2013 15:30  22954
Pro německy zdatné, velmi miluji kuchařku:
Sarah Wiener- Frau am Herd

Velmi pěkná je i o sladkostech:
Sarah Wiener-La dolce Wiener
bargie 6.1.2013 15:27  22953
Kouzlo české kuchyně od Vaňka jsem u Dobrovského zakoupila též, jsou tam opravdu zajímavé věci.
bargie 6.1.2013 15:26  22952
mrcosÚplně jsi mě znejistěl, protože já z té kuchařky dělala hlavně slaná jídla a ta byla opravdu výborná, žádné polotovary (např.Italská čočková polévka, Losos s čočkou, Hustá zimní polévka s mangoldem a jiné). Zalistovala jsem ve sladkých a žádné polotovary (kromě listového těsta)jsem nezaznamenala. Možná jsi viděl její kuchařku Zpátky domů. V této jsou recepty řazeny podle surovin. Jedná se o 1. díl- podzim, zima. Letos by měl vyjít 2.díl.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 6.1.2013 12:40  22951
já dostala tuhle knihu:
http://tinyurl.com/aytle26
Z dřívějška už mám The Bread Baker's Apprentice a pro "pekaře" určitě doporučuju.
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.1.2013 10:18  22950
Dostala som pod stromček túto knihu a je tam hromada zaujímavých receptov z jednotlivých regiónov.
http://www.pantarhei.sk/knihy/zora-mintalova-zubercova/vianoce-na-slovensku
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 6.1.2013 10:07  22949
Poradíte mi prosím, jak připravit červenou rýži camargue? Dostala jsem ji ve vánočním balíčku a nějak nevím co s ní, abych ji úplně neznehodnotila.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2013 21:08  22948
Anka [22946]: Přesně tak.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2013 21:07  22947
Možná si to pamatuju blbě, možný je ledacos. Pamatuju si rozhodně, že se mi v nějaké kuchařce od Michopulu něco dost nelíbilo, snad se nepletu...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2013 21:00  22946
phanny [22945]: Jenže upéct domácí piškotový základ je to nejmenší (časově i technologicky). A ten supermarketový piškotový korpus mi teda lepší nepřipadá.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.1.2013 20:57  22945
A zrovna domácí máslové listové těsto je 100x lepší než okupované - akorát je to voser vyrábět. Kupovaný piškoty mě naproti tomu neurazí. Cukrářské piškoty si taky nikdo nepeče.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.1.2013 20:14  22944
mrcos [22940]: zrovna ona, ktera proti tomu dost ostre vystupuje?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.1.2013 20:14  22943
Ja dostala Ditu P., ale zatim me nijak neuchvatila... asi budu chtit k narozkam Vanka c.2, jednicku mam elektronicky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.1.2013 20:12  22942
kvitko [22941]: V tom dalším dílu je toho opravdu hodně.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.1.2013 20:10  22941
Poklady jsem dostala, zatím se mi líbí dost. Ještě asi doplním o další díl.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 5.1.2013 18:37  22940
Bargie [22935]: Cosi od Michopulu jsem prolistoval, ale docela mě zklamalo používání polotovarů. Nevím, jestli to byla zrovna tahle kuchařka, ale v kuchařce se mi např. kupovaný piškotový korpus nelíbí. Třeba u listového těsta s tím nemám nejmenší problém, ale piškot?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt