Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.1.2013 20:24  23019
Lékořice je něco jinýho bych řekla taky. Fenykl je prostě fenykl. Dobrej na prdy:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.1.2013 19:55  23018
V salátu tak nechutná vůbec, teda aspoň ne v tom mém ;o)
ullicnik ullicnik 24.1.2013 19:30  23017
Anýz voní i chutná podobně jako lékořice a fynykl o něco míň, ale taky trochu.
ullicnik ullicnik 24.1.2013 19:22  23016
Tessien [23015]: Nepleteš si to s lékořicí? Z té se dělaj "pendreky".
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 24.1.2013 19:09  23015
Lucky [23014]: fenykl jsou v podstate pendreky v rostlinny forme :)
Takze pokud ti chutna pendrek (resp. anyz), bude ti nejspis chutnat i fenykl.
lucky 24.1.2013 18:53  23014
Sirin: Ha, zrovna nedávno jsem na Jamieho narazila, a zrovna jsem si koupila suroviny na tenhle salát :) Fenykl jsme neměla nikdy, navíc je ten salát fakt jednoduchý, tak snad mi taky bude chutnat :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 24.1.2013 13:01  23013
Fenykl-zelenina je fajn. Já ho dělala miminu jako příkrm:-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.1.2013 12:57  23012
inspirace pro dlouhé zimní večery ;o). Včera jsem podle Jamieho dělala fenyklovo ředkvičkový salát a byl skvělý. Nikdy předtím jsem fenykl jinak než v čaji neměla a asi to bude moje oblíbená zelenina.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.1.2013 22:12  23011
To dělám normálně na plech.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 23.1.2013 22:11  23010
zblunceOd kamarádky recept na bábovku, jednoduchá a výborná a díky jablkům vlhká.
4 vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku mléka
3/4 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prdopeč
2 hrnky nastrouhaných jablek
1 hrnek nasekaných ořechů

Nejprve celá vejce ušleháme s cukrem, až se pěna zdvojnásobí a pak přimícháme vše ostatní. Pečeme zvolna tak na 170st. přibližně 1 hodinu.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.1.2013 21:30  23009
navsteva zrusila pro nemoc, takze jsem rekla, ze pernikove muffiny upecu zitra :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 23.1.2013 19:29  23008
Uz ma urcite upeceno i snedeno :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 23.1.2013 19:16  23007
zbluncePřistrouhat jablko do normálního nepiškotového receptu?
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 23.1.2013 15:49  23006
ad chlebaUž jsem jich pár pekla, normálně s čerstvým drozdim. Zadelavala jsem i v ruce i v pekárně. Někde mám ruzne variace receptu, mužů dodat. Základní tip je nebát se mít vlhci těsto, víc pak vyskočí. A taky to poctivě propracovat v ruce takovým tahlym pohybem od sebe. Tak se dobře zpracuje ten lepek z mouky. Jo a dobrá je mít aspon z části chlebovou psenicnou mouku, dá se přidat i zitna i celozrnne. Recept zkusím najít.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 23.1.2013 15:22  23005
no ja potrebuju pect za chvili, za hodinnu a pul prijde navsteeva :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt