Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 18:16  23039
Už jsem fňukala na FB, ale zkusím i tady. V posledních pár měsících už se mi třikrát stalo, že jsem koupila vepřové maso/jednou sádlo/, které bylo pro mne po upečení nepoživatelné. Prostě mi smrdělo. Máti říká, že bylo z nevykastrovaného vepře. Celkem mě to štve, aby maso za stovku sežraly kočky. Bohužel nemůžu nikde zjistit, co mám jako spotřebitel v takovém případě dělat. I když by mi stačila odpověď na otázku, jestli v České republice je povinnost vepře kastrovat. Nevíte?
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 26.1.2013 12:30  23038
triss: Jasně že kvalitní špekáčky, to je základ, buřty říkám, že buřtguláš.
triss triss 26.1.2013 11:02  23037
nekupujte buřty, v tom může být kde co, ale špekáčky od českého producenta
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.1.2013 23:56  23036
Na zahuštění dva brambůrky nastrouhám. Pro 15 lidí spíš asi pět brambůrků.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 25.1.2013 14:13  23035
Buřty jsou základ.
Jinak já dělám tak, že brambory nekrájím na stejné kostky, ale různorodě, těmi menšími se guláš zahustí. Kromě klasiky přidávám bobkový list.

Papričky mě nenapadly, dík za tip - příště dětem bokem odleju a sami si přichutíme.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 25.1.2013 12:26  23034
hlavne varit o den driv :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 25.1.2013 12:22  23033
V buřtguláši samozřejmě papričky být musí a pivem se nikdy nic nezkazilo. Jenom nepřehnat, aby to nebylo hořký od chmelu.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 25.1.2013 09:13  23032
MrMar [23029]: Na buřtguláši je podstatná jedna jediná věc: Dobré buřty.

Já vylepšuji chili papričkou.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 25.1.2013 09:07  23031
Pendrek nesnáším, fenykl mi nevadí. Přitom mi taky připadá, že jsou si něčím podobné.
Když jsem kojila, pila jsem hodně fenyklového čaje (pak jsem ho teda dost dlouho nemohla ani cítit) a taky si dělávala zeleninové směsi s fenyklem. Dítku jsem nedávala ani jedno, přes mlíko docela fungovalo. (A taky kmín.)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.1.2013 08:50  23030
phanny [23028]: No, matka ho IMO kolikrat taky oceni :)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 25.1.2013 08:19  23029
Budu vařit buřtguláš asi pro 15 lidí. Základní recept znám, nemáte nějaké tipy na vylepšení?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.1.2013 08:17  23028
ot fenykl a prdíkyAno, všechny odborné knihy udávají, že čaj má pít matka. Všechny odborné matky ho dávají dětem, protože přes mlíko to nefunguje :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 24.1.2013 23:19  23027
anebo mateřský mlíko ;o)
shelle Shelle - Good Service 24.1.2013 22:32  23026
Caj a kapky.
ullicnik ullicnik 24.1.2013 21:43  23025
Sirin [23024]: a jak se jim podává? ve formě čaje?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt