Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.1.2013 13:01  23069
Fenykl opět v salátovém vydání .. nezkoušela jsem, ale vypadá to jedle. Tenhle web mám v oblibě i na jiný věci.
scalex Scalex 27.1.2013 19:10  23068
Kanec páchne, když je poražen v říji. Mimo říji nepáchne ani nevykastrovaný.
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.1.2013 19:04  23067
tilkaTak to o tom pychu nevykastrovaných kancov počujem po prvý raz. Stáva sa mi dosť často, že mi bravčové pri tepelnej úprave začne smrdieť. Mojej dcére vegetaránke smrdí vždy :) a mne len občas. Nie je to však pach skazeného mäsa a vždy som rozmýš¾ala, či to nemôže byť krmivom.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.1.2013 12:33  23066
Borrasca [23064]: Jaky je rozdil mezi susenym a instantnim drozdim?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.1.2013 11:10  23065
Mně ten smrádek (chuť) kozích věcí naopak vyhovuje.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 27.1.2013 10:48  23064
nashjá používám tenhle poměr:
100% čerstvého droždí = 40–50% sušeného = 33% instantního
kdysi jsem to někde vygooglila a funguje to
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.1.2013 10:19  23063
tilkaTo je jasný, že sýry nemusí vonět, ale prostě jeden kozí výrobek, klidně nějaký žervé a já nic necítím, šmáknu si a tchyně by blila, že ji to smrdí:-)
triss triss 26.1.2013 21:14  23062
tilka [23039]: povinnost kastrovat není, nicméně se to dělá prakticky bezvýhradně, pouze jedna farma, o které vím, cíleně prodává maso kanečků, že šlo v konkrétním případě o maso nevykastrovaného prasete je těžko říct (vepř je kastrovaný samec prasete), mohlo by to být parciálním kryptochordismem, kdy sestoupilo jen jedno varle a o to prasátko přišlo, druhé zůstalo v dutině břišní a jen částečně aktivní
co se pachu vepřového týče, neměla jsem ráda, a nemám ráda plecko, tepelně upravené mi smrdí prakticky bez výjimky, není-li přebité= třeba v segedinu jinou výraznou chutí
pavlajs pavlajs 26.1.2013 21:07  23061
Ad pach nevykastrovaného prasete po Tak nevím jak dneska, ale když jsem se v oboru pohybovala já, tak se kastrovali všichni narození kanci z vrhu, pokud to nebyla zvířata určená na chov. Tam samozřejmě ne. Vepři totiž lépe přibírají na váze a jsou klidnější. Ale jak se to dělá dneska a odkud to smradlavé maso bylo nevim.
nash nash poutník na cestě 26.1.2013 21:04  23060
Dotaz - KvasniceJaký je rozdíl mezi klasickýma kvasnicema a kvasnicema v prášku?

V receptu na ten domácí chleba jesou kvasnice v prášku (půl sáčku). Já však mám jen klasické kvasnice? Kolik jich mám použít?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 26.1.2013 20:47  23059
dneska pekla manzelka buchty makove, tvarohove a povidlove a byly teda naprosto fantasticke!
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.1.2013 20:38  23058
kvitko [23047]: Ta kupuji tak jednou za tři měsíce, tak nemám moc vyzkoumáno. A vařím z toho jen indické jídlo, tam se ta chuť tak jako tak dost přerazí.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 20:04  23057
kokosMáš pravdu. o)) Zas tak často maso nekupuju, abych těch 10 km neobětovala.
kokos kokos 26.1.2013 20:01  23056
tilka [23055]: Nebuď líná a kousek si dojdi :-)) Ostatní neznám. Já je mám skoro doma, tak to řešit nemusím.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 26.1.2013 19:51  23055
kokosTerno mám z ruky. Bližší tip ve Zlíně?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt