Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 12:47  23092
AnkaTo samý co s kliškou :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 12:46  23091
TessienNejde jen o tu omáčku, chtěl jsem říct, že "méně kvalitní" části jsou většinou chuťově zajímavější, než steak, zejména pokud je ze svíčkové.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 12:45  23090
Dá se něco ušlechtilého provést s pleckem? :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 1.2.2013 12:22  23089
vinyl [23087]: ano, souhlasím, a navíc v sobotu se chystám provést. Nic proti dobrému steaku :)
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 1.2.2013 11:49  23088
vinyl [23087]: a nebo si tu dobrou omacku muzes dat prave k tomu steaku, ze jo ;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2013 11:47  23087
TessienNeřekl bych, taková dobrá kliška, pomalu a dlouho vařená ve vývaru s trochou č. vína s kořenovou zelinou, kdy se pak omáčka zredukuje, že je silná jak noha od kulečníku, nejlépe s bramborovou kaší, mi přinese často větší kulinářský zážitek :-) Nic proti dobrému steaku :-)

Dry aged bych přeložil nejspíš jako vyzrálé.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 11:02  23085
Tak minutky jsem nějak neřešila, u těch nejde o recept, spíš o zkušenost s přípravou.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 1.2.2013 10:56  23084
Nejlepsi jidlo z (dobreho) hoveziho je samozrejme steak :)
Akorat na to to chce "dry aged" (ma to nejaky cesky preklad?) maso, ktere se AFAIK v CR celkem blbe shani.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.2.2013 10:25  23083
Burgundské je super věc. Ať už se udělá opravdu poctivě s nakládáním, nebo bez něj. Pak jsou také výborné hovězí plátky na víně, ty milujeme.
Dál třeba roštěnka na houbách, řecké stiffado, ze zbytků masa a kostí pořádný vývar (i kdyby jen do mrazáku jako základ na omáčky).
ziggy 1.2.2013 08:40  23082
Maggie: v lopuší kuchařce je recept na Burgundské hovězí, který mě už dlouho láká vyzkoušet ..
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 1.2.2013 00:07  23081
Tatarák !
Mám rád syrové maso na tento způsob

Pak ještě krvavé steaky, šťavnaté bifteky atd ...
maggie Maggie You dont know what you have - untill you lose it 31.1.2013 22:46  23080
Jake jsou vase oblibene recepty na jidla z hoveziho masa a jake mate nejradeji kusy?

co z pravé svickove je nejlepší úprava? Tournedos?

Uvitam vaše tipy a zkušenosti, po letech mame vlastni hovezi a tak vymýšlím, co dobrého z nej ještě uvařit ;-)
shelle Shelle - Good Service 31.1.2013 13:20  23079
Scan, scan, vzorky aby dodal.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.1.2013 13:00  23078
No... já si počkám, až to někde naskenuje ;) Instinktu peníze cpát nebudu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 31.1.2013 12:52  23077
Reklama/SpamKupte si dnešní Instinkt, je tam o nás článek přes 3 strany :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt