Scalex [23173]: Tak to je docela sestava pověr...
dreamteam, který je za tu částku, co jsou rodiče ochotní platit, Cena jídla je předem dána a rodiče mají dvě možnosti - akceptovat, nebo nakrmit děcko sami (líp a levněji, hehe).
ty rozpočty na jídla jsou fakt zoufalé rozpočty jsou odpovídající, a když se sejde pár levnějších jídel, tak se pak dokonce "utrácí" za nějaké nadstandardy.
Kuchařky jsou často nuceny vařit primárně ekonomicky, až sekundárně zdravě a chutně. Skladbu jídelníčku v nějakých intervalech hodnotí nějaká pracovnice z odboru školství (snad), její připomínky jsou docela minimální. Zdravá a správná výživa jsou prostě prioritou, stejně jako kvalita surovin - tu má pod kontrolou šéfkuchařka (má žena).
ve školních kuchyních tak často vznikají jídla nudná a nezajímavá To je spíš historie desítky let zapomenutá.
Druhý důvod je styl vaření... Ani tady nemáš tak zcela pravdu. Ovšem, není to Alcron aby se dalo mazlit s každým talířem, ovšem šnicl je stejně dobrý (křupavý atd) jako z domácí kuchyně. Nesmaží se na žádném plechu, ale v takové veliké elektrické pánvi. A mám dojem, že omáčky či polévky třeba se dělají ve velkém dokonce líp (a asi i jiná jídla, na to by ti líp odpovídala má žena). Třeba vařené brambory jsou skoro vždycky lepší než doma (a neptej se proč, nevím. Možná vařením pod tlakem?)
které se pak dvě hodiny udržovaly v teple Taky je to o organizaci práce. Ovšem, ne vždy se povede dát na talíř řízek právě vyndaný z pánve, ale (nevím jak to dělají) křupavý a chutný je stále - ještě ve tři odpoledne, kdy ho (pokud zbyde) dostanu na talíř já.
A ještě něco: většina blafů pochází z kuchyní, kde si kuchařky nechaly vnutit nějaké práškové polotovary ze kterých pak je třeba svíčková či bramborová kaše atd. To zkusily u nás týden, aby šéfstvo dostatečně ocenilo, co by nastalo kdyby dali kuchyň do pronájmu třeba právě tomu Sodexhu. Od té doby je pokoj...
Chodí cca 300 dětí vč. učitelů a stále narůstá počet externích strávníků (dnes cca 50+). Ceny jsou myslím troje: malé děti/ ty větší/ velké + dospělí. |