Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.3.2013 13:04  23495
Chutnala mi vycpaná sušenými rajčaty a mozzarellou.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.3.2013 12:47  23494
vepřová panenkaNemáte někdo tip na nějakou fakt dobrou úpravu?
ziggy 26.3.2013 20:30  23493
něco podobnýho dělá tchýně .. je to výborný
pavlajs pavlajs 26.3.2013 20:01  23492
nápad, který mě uchvátil

NUTTELA ROLÁDA..

5 vejíček
5 PL cukru
5 PL mouky (4 polohrubá, 1 hladká)
kakao
kdo chce může přidat vanilkový cukr

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Do sněhu postupně a hlavně pomalu vmícháváme žloutky postupně i cukr a mouky (a vanilkový cukr kdo dává). Těsto rozdělíme na dvě poloviny, do jedné poloviny přimícháme kakao. Naplníme zdobící sáčky (kdo nemá stačí svačinový) ustřihneme růžek a na plech na kterém je pečící papír postupně střídáme barvičky...Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.. Po vyndání ještě teplé zabalíme a necháme vychladnout, potom naplníme nutelou ( může být i marmeláda nebo jakýkoliv krém kdo co má rád) zpět zabalíme a podáváme...
Dobrou chuť
ziggy 25.3.2013 18:32  23491
Tigo: přesně, jen něco míň profláklýho :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 25.3.2013 18:08  23490
ziggy [23487]: Yakety sax :-D
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 25.3.2013 17:53  23489
no pokud někdo není totální manuální střevo (jako třeba takoví ti různí "střední" manažéři) tak je to opravdu snadné!
:-)
aiwai Aiwai alea acta es 25.3.2013 17:00  23488
radeji ne, ja se dokazu porezat i tou tupou stranou priboroveho noze.
ziggy 25.3.2013 16:30  23487
to by skoro stálo za nějaký společný video - 20-30 záběrů lopušáků, kteří se snaží rozbít kokos níže uvedenými postupy :) uplně to vidim v barvách s nějakou "typdydytptydyt" podkreslující hudbou :)
aiwai Aiwai alea acta es 25.3.2013 16:20  23486
ste me navnadily asi to taky zkusim
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 25.3.2013 16:17  23485
já si ho dnes zkusmo koupila a fakt to funguje. JEn se mi nevyloupnul tak pěkně, takže dužninu z něj pořád pracně doluju nožem.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 25.3.2013 14:02  23484
Aiwai je pravda že do té doby než mi kolega v práci ukázal jak se kokos snadno otevírá tak jsem ho raději nekupovala, určitě bych se taky mordovala s tou pilkou ;o))))))) A to mě děsilo ;o))))
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 24.3.2013 13:42  23483
recept bulgurPo dlouhe dobe pridavam recept:

Uvarit bulgur, ochutit ho korenim. Makrelu natrhat na kousky a nahazet do misky s bulgurem. Pak přidat 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce olivového oleje a šťávu z jednoho pomeranče. To celé důkladně promíchat. A na závěr přidat polníček.

Je to moc chuťově zajímavý a zdravý :-)
aiwai Aiwai alea acta es 22.3.2013 17:07  23482
holt kdyz nikdo z nas neznal jiny zpusob tak sme pouzivali ten predpotopni
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 22.3.2013 15:48  23481
my do toho kokosu ťukáme po obvodu hranou nože a taky to funguje ;o)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt