Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 29.3.2013 19:55  23512
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Relish
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.3.2013 18:49 - Oblíbené kluby (18:02) 23511
co presne znamena relis? nejak nemuzu na googlu tu definici najit...
ziggy 29.3.2013 18:32  23510
Sirin: čim víc tu nad tim přemýšlím, tim víc si říkám, že máš asi pravdu... zkusím tam příště dát víc mléka. dík
ziggy 29.3.2013 18:28  23509
chm ..
příště to vyfotim :-)
jinak mazanec (nekynutej) se moc poved, ten asi do pondělka nevydrží :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2013 18:11  23508
ziggy [23506]: Tak ale to taky netuším o čem mluvíš :). Možná moc mouky při koulení?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 29.3.2013 18:08  23507
nemáš jen příliš suché těsto? Mně se to stává na kynutém, když dám málo mlíka.
ziggy 29.3.2013 18:01  23506
phanny: mě jde o ty vrásky co to má těsně po zpracování, před kynutím .. prostě takový jako záhyby. tuhle jsem koukala na kamarádku jak peče chleba a neměla to tam a netušila o čem mluvim .. ale ona je políbená nějakým pekařským bohem, s tou se nemůžu poměřovat :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 29.3.2013 17:32  23505
ziggy [23504]: Před posledním kynutím pomašlovat vajíčkem s mlékem, před dáním do trouby znovu, a přidat do trouby kastrůlek s vodou. Lesklá kůrka vzniká za vlhka.
ziggy 29.3.2013 16:58  23504
Proč když patlám nějaký těsto(aktuálně mazanec), tak je vždycky ve výsledku vrásčitý, místo aby bylo pěkný hladký jako na obrázku k receptu? co dělám špatně? Chuťově a tvarově je ve výsledku vše ok, ale esteticky trpim..
vinyl vinyl - ...jen si hraju 29.3.2013 09:01  23503
Místo salátu dáváme porek, bez máty, bez bobku, vaříme tak 10 minut a na zavěr sypem orestovanou slaninou
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.3.2013 21:13 - Oblíbené kluby (18:02) 23502
tak jsem delala tuhle hraskovou polevku Scalex [7417] a vyborna!!! jen to chce mene varit a sledovat, protoze pak uz ta barva neni syte zelena a s matou fakt jemne, ale doda tomu uzasnou chut!
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 28.3.2013 20:04  23501
zblunce: Mysli jako Babica a nápad se hned dostaví :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.3.2013 15:39 - Oblíbené kluby (18:02) 23500
jak jsem moc nemusela Jonase v Masterchefu, tak tenhle recept na panenku se mi od nej docela libil... jen premyslim, az to budu delat, cim nahradim ty lisky :-)
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 28.3.2013 15:37  23499
Jj, špatně si to pamatuju.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.3.2013 15:28  23498
zblunce [23497]: No kdyby náhodou Wronski mluvil o tom, co jsem vařila já, tak to byl kozí sýr :)

Já nějak panenku už nemusím. Přijde mi taková jalová...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt