Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
operator304 16.4.2013 11:18  23591
mame nejaky doma (vetsinou dary, sami jsme si nekoupili ani jednu), a je to normalni miska s vickem... nejaky delsi trvanlivosti jsem si nevsim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 11:17  23590
jo!
operator304 16.4.2013 11:17  23589
tupperware
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 11:15  23588
Onehdá jsem viděla plastové misky s víčkem, o kterých dotyčná tvrdila, že jsou nějaké ultra speciální a ultradrahé. Že v nich prý vše zůstává mnohem déle "čerstvé". Jmenovalo se to asi od "t". Nevíte někdo? A prý se to neprodává v obchodech, ale jako Avon a spol.
ullicnik ullicnik 16.4.2013 07:48  23587
Včera táta přivezl chleba z Tanvaldu, a byť jsem neměl hlad, tak jsem vdechnl tři krajíce s máslem a trochou soli. Úžasná věc :)
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 15.4.2013 20:20  23586
Anka [23581]: Tanvald je dobrej. A ještě žitno-pšeničnej neměli v Bille hnusnej :) ten mi chutnal i druhej a třetí den.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2013 18:25  23585
tilka [23583]: A kvásek jsi používala jaký? Z droždí?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.4.2013 16:25  23584
Sirin ... Často v pekárně, ale ty poslední klasicky v troubě
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 15.4.2013 16:13  23583
Já párkrát zkoušela péct /obvykle ze zoufalství, když nenadále zplesnivěl/ chleba v troubě podle "zaručených receptů". I když jsem použávala žitnou mouku, postupovala přesně podle receptů - různých - s výsledkem jsem teda moc spokojená nebyla. Chleba se mi zdál vždycky takový buchtovitý, nebylo to ono. Teda - jíst se dal, to zas jo, ale myslím si, že dobrovolně bych to nedělala.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.4.2013 15:51  23582
klupi peče chleba v domácí pekárně?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2013 15:05  23581
phanny [23580]: Ano, to je jediný, který jsem v Bille shledala poživatelným :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.4.2013 15:04  23580
U nás v Bille mají chleba snad z Tanvaldu, s krásně křupavou lesklou, tmavou kůrkou. Dobrůtka.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.4.2013 10:08  23579
mně tak chybí křupající kůrka. Dřív jsem si z chleba kůrku schovávala na konec, dnes už by to nestálo zato.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.4.2013 09:00  23578
.. nedopečený, aby se jevil měkký, což hodně lidí vyžaduje a je to pěkná blbost není nad pořádnou kůrku:-)
triss triss 13.4.2013 21:24  23577
Scalex [23576]: nj, velkopekárny se bez toho neobejdou, v tom provozu se nedá sledovat, jestli mouka pije víc, nebo míň, jestli se lepek hydtratuje tak, či onak, ono to ale není to obvykle nic strašného, horší je, že ten chleba je obvykle nedopečený

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt