Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 16.4.2013 11:20  23592
Já mám speciální misku na sýry - má takový děrovaný dno. Dobrý. Skladuju v tom vánoční perníčky (eště pořád) :D (Dostala jsem kdysi jako pozornost.)
operator304 16.4.2013 11:18  23591
mame nejaky doma (vetsinou dary, sami jsme si nekoupili ani jednu), a je to normalni miska s vickem... nejaky delsi trvanlivosti jsem si nevsim.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 11:17  23590
jo!
operator304 16.4.2013 11:17  23589
tupperware
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 11:15  23588
Onehdá jsem viděla plastové misky s víčkem, o kterých dotyčná tvrdila, že jsou nějaké ultra speciální a ultradrahé. Že v nich prý vše zůstává mnohem déle "čerstvé". Jmenovalo se to asi od "t". Nevíte někdo? A prý se to neprodává v obchodech, ale jako Avon a spol.
ullicnik ullicnik 16.4.2013 07:48  23587
Včera táta přivezl chleba z Tanvaldu, a byť jsem neměl hlad, tak jsem vdechnl tři krajíce s máslem a trochou soli. Úžasná věc :)
jehudit Jehudit Ihmisveri on hankalaa siivota... 15.4.2013 20:20  23586
Anka [23581]: Tanvald je dobrej. A ještě žitno-pšeničnej neměli v Bille hnusnej :) ten mi chutnal i druhej a třetí den.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2013 18:25  23585
tilka [23583]: A kvásek jsi používala jaký? Z droždí?
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 15.4.2013 16:25  23584
Sirin ... Často v pekárně, ale ty poslední klasicky v troubě
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 15.4.2013 16:13  23583
Já párkrát zkoušela péct /obvykle ze zoufalství, když nenadále zplesnivěl/ chleba v troubě podle "zaručených receptů". I když jsem použávala žitnou mouku, postupovala přesně podle receptů - různých - s výsledkem jsem teda moc spokojená nebyla. Chleba se mi zdál vždycky takový buchtovitý, nebylo to ono. Teda - jíst se dal, to zas jo, ale myslím si, že dobrovolně bych to nedělala.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 15.4.2013 15:51  23582
klupi peče chleba v domácí pekárně?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.4.2013 15:05  23581
phanny [23580]: Ano, to je jediný, který jsem v Bille shledala poživatelným :)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 15.4.2013 15:04  23580
U nás v Bille mají chleba snad z Tanvaldu, s krásně křupavou lesklou, tmavou kůrkou. Dobrůtka.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 14.4.2013 10:08  23579
mně tak chybí křupající kůrka. Dřív jsem si z chleba kůrku schovávala na konec, dnes už by to nestálo zato.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.4.2013 09:00  23578
.. nedopečený, aby se jevil měkký, což hodně lidí vyžaduje a je to pěkná blbost není nad pořádnou kůrku:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt