Ad Tupperware... odpovídal jsem v klubu Domácnost, ale tady ta debata byla taky, tak to hodím i sem:
Misky Tupperware (takové hranaté s ohebnými víčky a štosovatelné jako obědáky) máme a používáme a co se týká ukládání jídla na delší dobu, máme s tím výborné zkušenosti. Horké (to je nezbytné) jídlo kydneme do misky tak, aby byla plná, misku zavíčkujeme a dáme prudce zchladit do ledové nebo alespoň studené vody. Víčko je pak proláklé a perfektně těsní. Uvařená jídla takhle zakonzervovaná bez problémů držíme v lednici 14 dní. Ale je opravdu nutné, aby to bylo plné, aby tam nebylo moc vzduchu. Pokud je jídla méně, tak pak je nutné použít vakuovací krabičky.
Lock&Lock je zase něco jiného. Taky jsou skvělé (já je používám i na uchovávání dýmkových tabáků), ale v nich se nedá udělat tahle polokonzerva.
Předražené mi to u některých věcí nepřijde (alespoň tyto dózy ne), dózy máme už dlouho a pořád perfektně těsní a absolutně netečou, což se o běžných levných dózách říct nedá. |