Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 25.4.2013 09:18  23625
Donuts [23623]: Neuraž se, ale první, co mě napadlo při pohledu na tvůj talíř bylo - KEOSAN! (Ale to má být vtip...)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.4.2013 07:46  23624
Hovězí ossobuco mývají často na trhu, ale telecí už jsem dlouho neviděl. naposledy na vývěsním štítu před masnou v Jindříšský. Bohužel vevnitř ho neměli. Překvapila mě ale informace, že aby mohlo být maso takto nařezáno, musí být zmrzlé. Zní to logicky, ale když jsem jednou sehnal čerstvé telecí ossobuco v Globusu, bylo chuťově o dva levely výš než obvyklé zmražené z Makra.
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 24.4.2013 19:43  23623
Sehnal jsem kližku s morkovou kostí, takže jsem si dělal hodně zjednodušenou variantu osso buco milanese.

zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.4.2013 16:01  23622
vinyl [23621]: protoze tyhle u nas proflakle uz mam vetsinou zmapovane... treba tenhle recept jo :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 24.4.2013 14:21  23621
zblunceProč exotických? Často peču řepu s kousky hovězího, česnekem vcelku a tymiánem a je to velká dobrota, všechno se zabalí do alobalu a přileje se trochu olivového oleje.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 24.4.2013 14:09  23620
mam znovu prosbu - muzete se prosim podivat do svych exotickych kucharek, jestli tam neni nejaky zajimavy recept s cervenou repou? Diky moc :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 23.4.2013 10:47  23619
tajné know how
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 23.4.2013 08:08 - Klub Krabice živých (21:29) 23618
Royal [23617]: Není, normálně to koupil.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 22.4.2013 22:31  23617
Anka [23616]: Někdy se to motá na špejli. Zjisti ingredience marinády, jestli to není tátovo tajné know how.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.4.2013 13:49 - Klub Krabice živých (21:29) 23616
Dnes táta griloval výbornou věc. Tenké plátky bůčku (tak 1 cm) marinované v něčem, co vypadalo dost bylinkově. Výborné! Vypečené do křupava...
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.4.2013 20:47  23615
prdopecJa ho davam skoro na konci s moukou... Tu nikdy nedavam na zacatku...
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 16.4.2013 20:20  23614
tenhle díl Pekla na talíři pobavil. I když je to dost smutné.
aiwai Aiwai alea acta es 16.4.2013 19:25  23613
pri mem stesti se zapadavanim vicek do mist odkud nejdou vyndat, nevhodne:-))
scalex Scalex 16.4.2013 19:21  23612
Ad Tupperware... odpovídal jsem v klubu Domácnost, ale tady ta debata byla taky, tak to hodím i sem:

Misky Tupperware (takové hranaté s ohebnými víčky a štosovatelné jako obědáky) máme a používáme a co se týká ukládání jídla na delší dobu, máme s tím výborné zkušenosti. Horké (to je nezbytné) jídlo kydneme do misky tak, aby byla plná, misku zavíčkujeme a dáme prudce zchladit do ledové nebo alespoň studené vody. Víčko je pak proláklé a perfektně těsní. Uvařená jídla takhle zakonzervovaná bez problémů držíme v lednici 14 dní. Ale je opravdu nutné, aby to bylo plné, aby tam nebylo moc vzduchu. Pokud je jídla méně, tak pak je nutné použít vakuovací krabičky.

Lock&Lock je zase něco jiného. Taky jsou skvělé (já je používám i na uchovávání dýmkových tabáků), ale v nich se nedá udělat tahle polokonzerva.

Předražené mi to u některých věcí nepřijde (alespoň tyto dózy ne), dózy máme už dlouho a pořád perfektně těsní a absolutně netečou, což se o běžných levných dózách říct nedá. 
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 16.4.2013 18:17 - Klub Krabice živých (21:29) 23611
Tigo [23609]: dtto

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt