Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.6.2013 17:11  23896
je nejaky trik na mrazeni bylinek? a lze nejak zajistit, aby kopr nevonel po celem baraku?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.6.2013 09:02  23895
Aiwai [23894]: a to jeste netusis, jak byl vyborny :-))) (datovy kabel mam jeste v lednicce a chodim uzobavat, cokomarcipan je skvely, ale neda se ho snist moc najednou...)
aiwai Aiwai alea acta es 17.6.2013 00:31  23894
To auto je uzasne, ale vic me dostal sinclair
scalex Scalex 16.6.2013 23:53  23892
Nedávno jsem se tu ptal na cukrářské kurzy. Dnes byla manželka u Julie (resp. její lektorky Pavlíny), takže se naučila pár nových technik a do portfólia si mohla zařadit další dortík (staré modrobílé auto, bohužel cestou z Prahy v tom počasí trochu povolilo, takže hrany ztratily na ostrosti). 
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 16.6.2013 20:59  23891
Tak do propadlých míst jsem dal pekanovový ořech a zalil karamelem a už to vypada trochu líp.



bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 16.6.2013 19:28  23890
na cheesecake uz se chystam taky dlouho. Ale nejdriv asi vyzkousim nejaky z Marka a Spencera. Mate nekdo tip jaky je dobry? Docela me laka a boruvkama a pak NY cheesecake..
donuts Donuts Support your right to arm bears - The Stinky Donuts 16.6.2013 16:47  23889
Dneska jsem delal mini cheesecake do muffinovych formicek, ale vsechny se mi strasne propadly, tak vam je radeji neukazu. :)
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 15.6.2013 15:43 - Oblíbené kluby (13:55) 23888
mrcos!! :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 15.6.2013 14:58  23887
Vyhlášený je tamější pes.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 15.6.2013 14:54  23886
Andalusie - dotazMate nekdo tip co si urcite dat v Andalusii? Nejake specialitky?
aiwai Aiwai alea acta es 15.6.2013 13:47  23885
ZampionyTak jsem je nakonec udelala plnene spenatem a k tomu stouchane brambory.
aiwai Aiwai alea acta es 15.6.2013 00:12  23884
delam taky limonadu.Na 5l hrnek cukru 5 kvetu a jeden citron.Akorat to letos nejak nechce bublat.Ty kvasnice sou dobry napad.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 14.6.2013 23:18 - Oblíbené kluby (13:55) 23883
z bezinek (květů) je nejlepší bezinková šumivá limonáda! :-) To pití nemá chybu.
Trochu kvasinek, nejlépe od někoho, komu již taková limonáda doma kvasí (v nouzi pro první várku stačí trochu droždí)
Do 5l sklenice od okurek nakrájíme na plátky dva citróny, přidáme cca 5-6 květů bezinek (pozor ať moc neopadá pyl), zalijeme vodou (tu připravíme předem ohřátím a rozpuštěním cca 3/4kg cukru až zase ochlazením abychom ty kvasinky neuvařili). Pak nechat za oknem na sluníčku, cca 2-5 dní - podle teploty a kvasu, a nakonec stočíme do pet lahví a dáme do lednice. Pozor při otevírání - hodně bublinek. Je to takový lahodný "šampus" který mohou i děti , moc alkoholu tam není.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.6.2013 21:39  23882
Děláte bezovej sirup? Jsem včera .. teda někdy o půlnoci, takže to není ani celej den, namočila bez (menší košík), dala dva citrony na dva litry a asi je toho citronu moc, teď jsem to zkoušela scedit a bez vůbec necítím, jen ten citron, přitom pylu bylo dost. Cukr v tom ještě není. Tak jsem přidala pár květů, zase zavřela a zkusím to zítra. Nebo radši namočit nový květy a míň citronu? Abych neplejtvala zbytečně cukrem:-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 14.6.2013 15:47  23881
Hmm, plněné žampiony - dík!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt