Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.7.2013 16:48  23961
Minulej tejden jsem takovou ogrilovanou pariku hodila na topinku (taky dělanou na grilu) s česnekem, mňam.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.7.2013 15:09  23960
A udělala jsem si tu teda obří chuť na ty pečené papriky...
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.7.2013 15:08  23959
ziggy: V tej masně mají ty klasické, co se dají nafouknout a prasknout. A je to teda nostalgie v té přemíře igelitovýho všude :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.7.2013 15:06  23958
My papriky grilujeme běžně. Ogrilovat, slupka může být klidně úplně černá. Hodit ještě horký do igeliťáku a nechat v něm zapařit. Oloupat, konzumovat v libovolné úpravě (samotné, jako salát, ...). Lahůdka.
ziggy 10.7.2013 14:43  23957
to byl trochu vtip, všude jsou ted ty igelitky .. :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.7.2013 14:39  23956
domácí potřeby, papírnictví?:-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.7.2013 14:35  23955
čárky si doplňte, nějak mi vypadly :)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.7.2013 14:34  23954
ziggy: V některých masnách mají :) Teď mi do něj balili rohlíky.

Ty pečené papriky jsme dělali jak na grilu tak doma v troubě na pečicím papíře a je to hodně dobré. Dávali jsme pak do misky pod fólii, schladili, líp se to loupe (s papírovým pytlíkem nezkoušela jsem).
Pak právě buď jsme rovnou snědli (třeba k masu), nebo naložili, s olejem kořením česnekem - dobrota.
ziggy 10.7.2013 13:57  23953
jo, balkánskej recept to je vlastně ..
kde se dneska shání papírovej pytlík? :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 10.7.2013 13:56  23952
ziggykolegyně ještě říkale, že před loupáním na chvíli strčit do papírového pytlíku. Prý to tak dělají Bulhaři a líp se to pak loupe.
ziggy 10.7.2013 13:51  23951
až budem mít gril, tak to zkusím, viděla bych to pak s nějakým feta sýrem, zakápnout olejem, posolit a kousky bagety ..
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 10.7.2013 13:50  23950
jj,slysel jsem o tom. Prý dobré :)
ziggy 10.7.2013 13:49  23949
já tuhle někde četla, že červené papriky na grilu ogrilovat do černa, tu horní slupku (jednoduše) sloupnout, zbytek nakrájet a sníst, prý dobrota, chci to časem zkusit.. neznáte to někdo?
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 10.7.2013 13:49  23948
zkoušeli jste někdy grilovat zeleninu v troubě? Je ten výsledek opravdu blíže ke klasickemu grilu? Ja ten rezim jeste nikdy nezkousel, ale myslim si, ze je to asi druhé pečení ne?
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 10.7.2013 11:42  23947
Červený bych naplnila nějakým sýrem a zapekla, nebo salát z pečených paprik, případně jsou dobré do hovězího pečeného paprikáše.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt