Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
aiwai Aiwai alea acta es 21.7.2013 21:17  23990
nemate nekdo osvedceny recept na testo na pizzu?
scalex Scalex 21.7.2013 20:39  23989
operator304 [23975]: Proč? Protože je to super. Gastronomie není jen "narvat půlkilovou flákotu do bachoru". Molekulární gastro je zážitková záležitost... trochu divadlo, trochu cirkus, jako kdyby před tebou dělali všelijaké chemické pokusy, s tím, že nakonec výsledek té práce je jedlý a můžeš ho ochutnat a mnohdy je to velmi překvapivé.

Samozřejmě český přístup "Ty vole, mámo, třikrát do huby a chtějí za to takový prachy! Příště si radši sebou vezmeme zavařený vepřový!" se s molekulární gastronomií neslučuje. (on se tedy neslučuje s žádnou gastronomií)
shelle Shelle - Good Service 21.7.2013 19:48  23988
A ja teda ne k rajske, ale odpadu mi je take vzdy lito, ale mne je lito veskereho zbytecneho odpadu. Nejen jidla.
ziggy 21.7.2013 15:11  23987
ano, trochu jsme se zacyklili :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.7.2013 09:40 - Oblíbené kluby (19:14) 23986
kvitko [23985]: tak od toho vlastne zacala ta debata, ne? :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 21.7.2013 09:20  23985
tak ten odpad použij na něco jinýho:-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.7.2013 20:47  23984
rozmixovaný je to taky krémový... uznávám, že pasírovaná je trochu lepší, taky se s tím čas od času patlám, ale když je ti líto odpadu, tak pak ten mixér je řešení :)
ziggy 20.7.2013 20:18  23983
jo, to je ona .. akorát ji pak ještě pasíruju, jsme fajnovky, uznávám .. a ten odpad mi prostě vždycky rve srdce :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.7.2013 19:47  23982
omáčku pod papriky dělám rovnou s paprikama, takže je to pak papriková rajská a pokud se podaří, tak lehce pálí po paprikách.
ziggy 20.7.2013 13:18  23981
aha, já rajskou (nebo tu omáčku pod papriky, dělám ji trochu jinou než klasickou rajskou) ráda právě pasírovanou .. i polívky mám ráda krémový.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.7.2013 23:16  23980
ziggy [23978]: babča ji dělávala z loupanejch rajčat, pak to stačilo rozmixovat (po vyndání bobkovejch listů apod.), Jde to i z neloupanejch, jen tam holt občas zbude kus šlupky.
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 19.7.2013 19:13  23979
já teda rajskou nepasíruju, chutná mi, když je trochu "hrubějšì" :-)
ziggy 19.7.2013 17:48  23978
Taky vždycky tak trpíte, když máte vyhodit ten odpad z pasírování? dělám rajskou k plněnejm paprikám a rve mi to srdce ..
ziggy 19.7.2013 13:55  23977
já tuhle mluvila s příbuznou, která to ochutnala a prý je to zajímavý chuťový zážitek (a to k tomu předtím byla hodně skeptická)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.7.2013 13:51  23976
Prostě zážitková gastronomie. Logicky pouze v nejlepších a nejdražších světových restauracích. Existuje minimálně 20 let a co jsem četl, tak je spíš na ústupu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt