Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 31.7.2013 16:53 - Oblíbené kluby (14:03) 24003
Spousta nápaditých receptů, z kterých jich dokážu využít jen pár (Wronski furt něco nejí, mně zase spousta věcí nepřipadá jako jídlo...). Ale pro dost místních to určitě bude plné dobrých nápadů.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 29.7.2013 21:27  24002
kolik za to asi dostal? :-)
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 23.7.2013 20:39  24001
Díky :-). Vyzkouším hned zítra.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 23.7.2013 20:21 - Oblíbené kluby (14:34) 24000
Já dělám z
280 g hladké mouky
1 vejce
0.5 l acidofilního mléka
špetky soli
a 2 lžiček jedlé sody
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 23.7.2013 20:17  23998
Slyšela jsem o nekynutých lívancích, nemáte někdo recept?
scalex Scalex 22.7.2013 01:32  23997
Proces kynutí se po tom cca týdnu zastaví (nebo výrazně zpomalí). Nezkoušel jsem mít těsto v mrazáku déle než dva měsíce, ale to dvouměsíční se chovalo (a chutnalo) stejně jako to cca týdenní.
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 22.7.2013 01:07  23996
Scalex [23993]: jak dlouho to testo vydrzi v mrazaku? Musi se to po tom tydnu spotrebovat nebo ho tam lze mit odlozene treba nekolik mesicu?
scalex Scalex 22.7.2013 00:37  23995
V tom případě použij recept od klupi a na někdy na příště si připrav to moje. 8^)
aiwai Aiwai alea acta es 21.7.2013 23:37  23994
ScalexZajimavyrecept,ale ja chci pizzu zitra:-)
scalex Scalex 21.7.2013 23:34  23993
Aiwai [23990]: osvědčený recept přímo od pizzařské rodiny z Florencie: (a jako bonus recept na sugo, tj. ten "kečup", co na to Italové dávají)  http://nataliri.wronski.cz/testo-na-pizzu-kynute-vmrazu-sugo
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.7.2013 22:34  23992
Scalex [23989]: Mně na tom nějak vadí právě to, že je to spíš chemickej pokus. Jsem ještě schopnej akceptovat blbiny s tekutým dusíkem, ale cokoliv sofistikovanejšího mi příliš připomíná amarouny.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.7.2013 21:34 - Oblíbené kluby (14:34) 23991
42 dkg hladké mouky
2 dcl vlažné vody
2 lžíce oleje
půl kostky kvasnic
troška soli

výsledkem jsou 4 velké opravdu tenké pizzy
aiwai Aiwai alea acta es 21.7.2013 21:17  23990
nemate nekdo osvedceny recept na testo na pizzu?
scalex Scalex 21.7.2013 20:39  23989
operator304 [23975]: Proč? Protože je to super. Gastronomie není jen "narvat půlkilovou flákotu do bachoru". Molekulární gastro je zážitková záležitost... trochu divadlo, trochu cirkus, jako kdyby před tebou dělali všelijaké chemické pokusy, s tím, že nakonec výsledek té práce je jedlý a můžeš ho ochutnat a mnohdy je to velmi překvapivé.

Samozřejmě český přístup "Ty vole, mámo, třikrát do huby a chtějí za to takový prachy! Příště si radši sebou vezmeme zavařený vepřový!" se s molekulární gastronomií neslučuje. (on se tedy neslučuje s žádnou gastronomií)
shelle Shelle - Good Service 21.7.2013 19:48  23988
A ja teda ne k rajske, ale odpadu mi je take vzdy lito, ale mne je lito veskereho zbytecneho odpadu. Nejen jidla.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt