Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ziggy 3.8.2013 13:30  24040
Shelle-ad bylinky: ty žiješ ale v zemi hojnosti, to se nedá srovnávat :-)
shelle Shelle - Good Service 3.8.2013 13:29  24039
Koriandr a mata jsou jedine cerstve bylinky v nasi minisamosce, nekdy petrzel. Zato pazitka je desna exotika.
shelle Shelle - Good Service 3.8.2013 13:28  24038
Tak s toustakem to neni ono, podle me. Chce to fajitas nebo nachos. Mne to teda chutna i samotne, ale asi budu vyjimka. Avokado samotne ti chutna? Bylo fakt dobre?

Samotma tortila take zadny zazrak neni, ale jako fajitas atd je to pro me mnam.

Tak nemuze nam vsem chutnat stejne. Ja mexickou hodne rada.
ziggy 3.8.2013 13:21  24037
Anka: ani k nachos by ti to nechutnalo?
jo a sehnat touhle dobou koriandr je docela výkon, klobouk dolu

ještě to zkus třeba k nějaký asijský kuchyni, jednou jsem to takhle jedla v restauraci a byla to moc zajímavá kombinace..
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:19  24036
Shelle [24032]: Avokada jsem koupila v Bille dvě. S tím, že je nechám dozrát, jak jen to půjde. (Nevím, v jaké fázi zralosti jsem to koupila.) Ale když to jedno začalo mít hnědé měkké fleky, tak jsem ho vyhodila a to druhé (zdravé) použila. Rajčata - na drobno pokrájená cherry, čerstvá a tak mi to v tom i chutná. Koriandr čerstvý (málem jsem si nožičky uběhala).

ziggy [24034]: Ještě jsem to, myslím, nejedla. Já obecně tu mexickou kuchyni moc neoblibuju, na těch jejich různých tortilách, plackách a spol. neshledávám nic zajímavého.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.8.2013 13:16  24035
guacamole taky miluji.o)
ziggy 3.8.2013 13:09  24034
Anka: a jedla jsi to už někdy předtím? guacamole je můj oblíbenej dip teda .. k čemukoliv mexickýmu, třeba k sýrový quesadille
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 3.8.2013 12:41  24033
Shelle [24032]: S opečeným toustovým chlebem.
shelle Shelle - Good Service 3.8.2013 12:28  24032
A s cim to jis?

Za me teda slagr jo, ale musi byt zrale avokado, sparena rajcata bez slupky, limetka (ne citron), cerstvy koriandr.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 11:42  24031
Tak jsem poprvé udělala guacamole. Že by to byl nějaký velký šlágr, to teda zase jako ne.
(Avokádo, citron, koriandr, jarní cibulka, rajčata, chilli paprička, sůl, pepř)
borrasca Borrasca Kdo je čistý - do příkopu! 3.8.2013 09:09  24030
ziggykamarádka dělala pečené plněné papriky se směsí balkánu, vajec a koření
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.8.2013 16:14  24029
Hornblower [24026]: Tohle můžu doporučit. Částečně se o to stará moje spolužačka z biologie, která se v dobrém jídle vyžívá - rozhodně vám nenaservírují nic jedovatého :)
ziggy 2.8.2013 13:38  24028
papriky plněné sýrem - co do nich dáváte? nemůžu najít svůj recept a na netu nacházim samý prasárny typu "nastrouhejte eidam a přidejte taveňák".. matně si vybavuju, že jsem to plnila balkánským? je to možný?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.8.2013 21:22  24027
Dělala jsem rajčatovou polévku, ale tentokrát trochu jinak:

Na troše olivového oleje jsem v troubě pořádně upekla asi kilo rajčat, jednu malou cuketu, nějakou cibuli, rozpůlenou palici česneku (ten jsem pak ale všechen nepoužila) a nějaké bylinky.

Když už to bylo lehce připálené, shrnula jsem vše do hrnce (česneku tak 3 stroužky), dolila plechovku rajčat a dvě plechovky vody a chvíli vařila. Opekla jsem krajíc toustového chleba a rozkrájela ho do toho. Vše jsem trochu rozmixovala, ale ne úplně. Sůl, pepř...

To je dobrý! (Do talíře jsem pokrájela další opečený tousťák, posypala trochou parmezánu a ozdobila rukolou.)
hornblower Hornblower OVÁ - Fish for it! 1.8.2013 21:08  24026
Ochutnejte hmyzí speciality v Zoo Praha

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt