Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
ullicnik ullicnik 5.8.2013 08:21  24053
Včera jsem měl polévku Pho a ten koriandr je v ní úžasný.
aiwai Aiwai alea acta es 3.8.2013 23:08  24052
narazila sem na blog trikopecky a tak sem se nechala inspirovat.Bananovo mandlova zmrzlina mela uspech:-))
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.8.2013 21:27  24051
v tom vietnamskym krámku mi vadí jen to, že prodavači tam hulí.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 20:30  24050
Mně nejdřív také nechutnal, ale pak jsem došla k tomu, že se prostě musí používat do jídel, kam patří. Nesmím ho používat jako bylinku, kterou vzrnu do kdečeho (bazalka, tymián a tak). S koriandrem jsem se smířila díky vietnamské kuchyni v SAPA. Tam to prostě sedí.
ziggy 3.8.2013 20:22  24049
já zas než přišla na to, že ta supr věc co mi na těch jídlech tak chutná je koriandr .. docela to trvalo :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.8.2013 20:08  24048
tak koriandr vůbec nemám ráda, ale než jsem přišla na to, že ta bylinka s pro mě divnou chutí je koriandr, docela to trvalo:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 14:18  24047
Samozřejmě vietnamská kvalita, takže je potřeba dávat si při výběru trochu pozor, ale co si budeme povídat, v běžném hyper-super to většinou není lepší.
aiwai Aiwai alea acta es 3.8.2013 14:15  24046
AnkaMusim rict, ze me taky avokado nezaujalo.
Ta hradcanska vzdy mela nejlepsi vyber zeleniny aovoce siroko daleko.A to sem tam naposledy byla tak pred 4 lety
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.8.2013 14:03  24045
Avokado miluju v jakekoli podobe :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:38  24044
ziggy [24042]: Chtěla jsem zkusit, jestli o něco nepřicházím :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:38  24043
Shelle [24039]: Tady v sámošce mají snad vždy bazalku, pažitku a kudrnku. Méně často mátu, meduňku a libeček. Koriandr potkám párkrát do roka. Na trhu na nám. Republiky ho mají jen občas v pátek (tento pátek nebyl). Nakonec jsem na doporučení šla do vietnamského krámku v průjezdu na Hradčanské a tam ho měli. Svazečky. Vůbec je to naprosto neuvěřitelný obchod. Mají tam mnohem širší výběr než v nějakém Globusu. A docela výběr i různých exotických plodů. Klasické potraviny tam jsou také a opět pro mě nevídaný výběr - takový výběr plechovkových rajčat, sojovek, pest, kari past, těstovin, oliv, třtinových cukrů, olivových olejů a vůbec všeho nečeského jsem zatím nikde v ČR nepotkala.
ziggy 3.8.2013 13:35  24042
avokádo že nemá chuť? co se člověk na lopuchu nedoví :-)))

ne vážně, s timhle přístupem k avokádu je pro tebe guacamole zbytečnej přepych :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.8.2013 13:32  24041
Shelle [24038]: Na samotném avokádu nemá co chutnat. Samo o sobě vpodstatě pro mě nemá chuť.

Nachos mám ráda dvakrát za rok na mejdanu místo chipsů k pivu. A to mi stačí jakýkoliv kupovaný dip. Jako samotné jídlo (jak se to různě prodává zapečené se sýrem a tak) to neuznávám ;)

Ta varianta s opečeným toastem mi vlastně vyhovuje, nedá se říct, že mi to nechutná, jen na tom není nic, co by mě ponoukalo dělat si ho nějak častěji a těšit se na něj.
ziggy 3.8.2013 13:30  24040
Shelle-ad bylinky: ty žiješ ale v zemi hojnosti, to se nedá srovnávat :-)
shelle Shelle - Good Service 3.8.2013 13:29  24039
Koriandr a mata jsou jedine cerstve bylinky v nasi minisamosce, nekdy petrzel. Zato pazitka je desna exotika.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt